Ειδήσεις

Κρήτη: Πλήγμα για τις καλλιέργειες το πέρασμα του χιονιά

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπεσε από το πρωί στην Κρήτη δεν άφησε ανεπηρέαστες ούτε τις αγροτικές καλλιέργειες με το χτύπημα στην φυτική παραγωγή να είναι από μία πρώτη ματιά σημαντικό.

Ο χιονιάς κάλυψε τα πάντα προκαλώντας απόγνωση στους παραγωγούς που περιμένουν να περάσει το κύμα της κακοκαιρίας για να πάνε στα χωράφια τους και να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από άκρη σε άκρη του νησιού.

"Καθαρή εκτίμηση τις επόμενες ώρες. Από μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι πολλές καλλιέργεις έχουν πληγεί από τον απότομο χιονια κυρίως στην βορειοανατολική Κρήτη. Ήταν τόσο έντονη η χιονόπτωση που οι νιφάδες παρέμειναν στα δέντρα.Και αν δεν βρέξει τις επόμενες ώρες θα δημιουργηθούν στις καλλιέργειες προβλήματα και στα δέντρα που έχουν καρπό είναι χειρότερη η κατάσταση διότι θα παγώσει ο καρπός και θα σπάσουν τα κλαδιά", τονίζει από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Τζωρτζάκης πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ.

Η κακοκαιρία δημιούργησε και προβλήματα μέσα στα χωριά όπως για παράδειγμα στις Αρχάνες αλλά και στο Αρκαλοχώρι όπου έσπασαν κλαδιά και τα πάντα καλυφθήκαν από χιόνι.

Η αστυνομία πάντως εφιστά την προσοχή σε όλους και να αποφεύγουν τις άσκοπές μετακινήσεις τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια