Ειδήσεις

Στα λευκά και τα Χανιά - Προσοχή στις μετακινήσεις (photos)

Και στα Χανιά το τοπίο έχει γίνει κατάλευκο. Το χιόνι έχει φτάσει και στο κέντρο της πόλης, με σπίτι και αυτοκίνητα να είναι σκεπασμένα με χιόνι.

Και στα Χανιά το τοπίο έχει γίνει κατάλευκο. Το χιόνι έχει φτάσει και στο κέντρο της πόλης, με σπίτι και αυτοκίνητα να είναι σκεπασμένα με χιόνι.

Μετά από 13 χρόνια, οι κάτοικοι των Χανίων είδαν την πόλη τους… λευκή, με του λόγου το αληθές να αποτυπώνεται και στο φωτογραφικό φακό του κ. Πάρη Χαμουρίκου, ενώ ο Δήμος Κισσάμου προειδοποιεί δημότες και επισκέπτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ποιοι δρομοι ειναι κλειστοί

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα ενεργούν προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία:

Θέση "Φώκιες¨προς Ομαλό - Δήμου Πλατανιά

Πέτρα Σελί - Δήμου Πλατανιά

Θέρισσο - Ζούρβα - Μεσκλά - Δήμου Χανίων

Κράπη - Ασκύφου - Ιμπρος- Ανώπολη  -  Καλλικράτης - Δήμου Σφακίων

Δρομόνερο - Φλώρια - Δήμου Καντάνου Σελίνου

Δήμος Κισσάμου: "Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις"

Την προσοχή των δημοτών εφιστά ο Δήμος Κισσάμου, ο οποίος προειδοποιεί για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι από αύριο όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται κανονικά.

"Ο Δήμος Κισσάμου συνιστά στους Δημότες του να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας, ειδικά προς τις ορεινές περιοχές της Κισσάμου (Έλος, Λίμνη, Στρόβλες, Αμυγδαλοκεφάλι, Κάμπος), αφενός για τη δική τους ασφάλεια, αφετέρου για να μην παρεμποδίζεται η εργασία των εκχιονιστικών μηχανημάτων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτές τις περιοχές.

Επειδή ο καιρός θα επιδεινωθεί από το μεσημέρι, καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Ζητάμε την κατανόηση των Δημοτών μας και παρακαλούμε να χρησιμοποιούν μόνο τους κεντρικούς δρόμους για τη μετακίνησή τους.

Από το βράδυ της Κυριακής προβλέπεται ύφεση των καιρικών φαινομένων, οπότε από αύριο Δευτέρα (9/1) οι μετακινήσεις θα γίνονται κανονικά, αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καθαρίσει τις περιοχές.

Ζητάμε και πάλι την κατανόησή σας."

"Να αποφέυγονται οι άσκοπες μετακινήσεις" αναφέρει και η Αντιπεριφέρεια

Τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς η χιονόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων, καλεί με ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων, «Η χιονόπτωση, εκτός από την πόλη των Χανίων, συνεχίζεται σε όλο το νομό σε έντονο βαθμό. Από το πρωί το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα των Δήμων του Νομού επιχειρούν, με τα συνεργεία τους, να κρατήσουν το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό.

Ωστόσο, η ένταση της χιονόπτωσης παραμένει ισχυρή σχεδόν σε όλο το Νομό, και οι πολίτες που μετακινούνται με οχήματα παρακαλούνται να σταματήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση μέχρι να περάσει το φαινόμενο, ακόμα και εντός πόλεως, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι επικίνδυνες και σχεδόν απαγορευτικές».

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες από τα συνεργεία να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, από τη Γεωργιούπολη μέχρι το Καστέλι, λόγω κυρίως των κατολισθήσεων που είναι συνεχόμενες.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του νομού για αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Σχόλια