Ειδήσεις

Λασίθι, κλειστοί δρόμοι, εγκλωβισμένοι στα ορεινά

Με προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη μέρα του χιονιά και στο Λασίθι. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς στο βόρειο τμήμα της Εθνικής οδού Άγιος Νικόλαος- Σητεία, σε Χαμέζι και Μαλάβρα. Η έντονη χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα και στο νότιο οδικό άξονα Ιεράπετρας – Σητείας , όπου τα μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους σε Λιθίνες, Συκιά και Παπαδιαννάδες.

Με προβλήματα ξεκίνησε η πρώτη μέρα του χιονιά και στο Λασίθι. δρόμος προς Χαμέζι αυτή την ώρα είναι ανοιχτός και τα μηχανήματα επιχειρούν στο τμήμα Χαμέζι - Λάστρος.

Άνοιξε και ο δρόμος του Σελάκανου και αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας για τη διάνοιξη του δρόμου προς τη Θρυπτή. Ωστόσο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται ακόμα η κίνηση προσωρινά στους νομούς Λασιθίου.

Η έντονη χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα και στο νότιο οδικό άξονα Ιεράπετρας - Σητείας , όπου τα  μηχανήματα  ωστόσο κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους σε Λιθίνες, Συκιά και Παπαγιαννάδες.

Στο οροπέδιο Αρμένων, επιχειρεί ερπιστριοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας του 3ου Κ.Ε.Π Ζήρου.

Αποκλεισμένα χωριά, κλειστός ο δρόμος προς Σελάκανο

Στη Σητεία αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Σκόρδιλο και Κρυγιά.

Την τελευταία ώρα άνοιξε ο δρόμος από Ανατολή προς Μάλλες, αλλά παραμένει κλειστό το τμήμα από Μάλλες προς Σελάκανο.

Στο Σελάκανο αρκετοί είναι αποκλεισμένοι επισκέπτες σε μετόχια και τουριστικά καταλύματα, όλοι όμως είναι ασφαλείς, καλά προετοιμασμένοι για την επέλαση του χιονιά και μάλλον απολαμβάνουν το κατάλευκο τοπίο.

Ασφαλείς είναι και οι κάτοικοι του οικισμού Θρυπτή , που παραμένουν και αυτοί αποκλεισμένοι καθώς ο δρόμος παραμένει κλειστός λόγω χιονιού. Ορισμένοι με δική τους ευθύνη απομακρύνονται από τον οικισμό και κατευθύνονται προς το Πάνω Χωριό.

Κατάλευκη η Νεάπολη

Φωτογραφία, Ανδρέας Τσιλογιάννης

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Νεάπολη, με τους κατοίκους να μένουν στην ασφάλεια των σπιτιών τους.

Χιόνι μέχρι τη θάλασσα στο Θόλο

Στο Θόλο Καβουσίου, το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα, εικόνα σπάνια για τα δεδομένα της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια