Ειδήσεις

Ρέθυμνο:Χιόνισε στη θάλασσα, κλειστοί δρόμοι & σχολεία-photo

Στο Ρέθυμνο το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα. Την ίδια στιγμή σε λευκό κλοιό βρίσκεται το σύνολο του νομού. Κλειστοί οι δρόμοι Σπήλι- Γερακάρι, Ανώγεια-Νίδα.

Η κακοκαιρία έδειξε το "παγωμένο" πρόσωπο της σε όλες τις γωνιές της Κρήτης. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την πόλη του Ρεθύμνου.Η πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη είναι κατάλευκη και παγωμένη.  

Το χιόνι έχει φτάσει κυριολεκτικά μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Οι κάτοικοι έχουν κοντά τρεις δεκαετίες να δουν να συμβαίνει τόσο έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη. Το 1983 η πόλη είχε καλυφθεί ολοκληρωτικά από το χιόνι, ενώ και το 2004 το χιόνι είχε φτάσει μέχρι και τη θάλασσα.

Χιόνια σε όλο το Νομό, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πανοραμική φωτογραφία του Ρεθύμνου από το 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης, στο βάθος θολά διακρίνεται η Φορτέτσα

Χιονισμένος βέβαια είναι ο νομός στο σύνολο του.

Ορισμένες περιοχές έχουν αποκλειστεί και η διέλευση των οχημάτων είναι απαγορευτική.

Συγκεκριμένα κλειστοί είναι οι δρόμοι στην περιοχή Σπήλι- Γερακάρι και Ανώγεια - Νίδα.

Οι οδηγοί που κινούνται στο δρόμο προς Αρκάδι, καθώς και  στο ευρύτερο επαρχιακό δίκτυο Μυλοποτάμου, Αμαρίου και του ορεινού δυτικού Ρεθύμνου, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Νίκος Βότσογλου, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου, οι πολίτες καλό είναι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες.

Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε κατα τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου. Από τις 02:00 τα ξημερώματα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους, στο σύνολο του οδικού δικτύου, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Αρκετές περιοχές του Ρεθύμνου αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με συνεχείς διακοπές ρεύματος. Μυλοπόταμος, Αμάρι καθώς και άλλα σημεία του νομού μένουν στο σκοτάδι ανα διαστήματα. Διακοπές σημειώνονται και στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Περιπέτεια για καλεσμένους κοινωνικής εκδήλωσης

Μια μικρή περιπέτεια έζησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, καλεσμένοι κοινωνικής εκδήλωσης στην Πατσό Αμαρίου, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη άμεσα και τους απεγκλώβισαν.

Κλειστά τα σχολεία του νομού

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία στο σύνολου του νομού Ρεθύμνου. Για λόγους ασφαλείας τα παιδιά θα παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεότερης απόφασης.

Σχόλια