default-image

Κρήτη: Ξύπνησαν με χιόνι ακόμη και μέσα στις πόλεις -photos

Κρήτη
Κρήτη: Ξύπνησαν με χιόνι ακόμη και μέσα στις πόλεις -photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική κακοκαιρία που οδήγησε στο θάνατο δύο ηλικιωμένους ανθρώπους σε Ναυπακτία και Κομοτηνή ενέσκηψε και στην Κρήτη.

Φωτογραφία από τον κ. Γιάννη Χνάρη

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις και έντονές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο νησί με το neakriti.gr να επιβεβαιώνεται πλήρως με βάση  τα όσα είχε πει ο κ. Αρνιακός την περασμένη Δευτέρα, ότι το κύμα της κακοκαιρίας θα έρθει στην Κρήτη την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αρνιακό, "η υπόλοιπη Ελλάδα από την Παρασκευή θα επηρεαστεί από το νέο κύμα κακοκαιρίας ενώ η Κρήτη θα βιώσει ξανά άσχημες καιρικές συνθήκες με την έλευση του χιονιά από την Κυριακή και μετά, με χιονοπτώσεις,  βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βορείων ανέμων."

Χιόνι ακόμη και μέσα στις πόλεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ηρακλειώτες ξύπνησαν και είδαν "άσπρη" μέρα. Χιόνι έπεσε ακόμη και  στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου(photo κεντρική από Άγιο Τίτο από τον κ. Γ.Χνάρη) προσδίδοντας μία τελείως διαφορετική εικόνα.  

φωτογραφία από τον κ.Γιάννη Χνάρη

Η έντονη χαλαζόπτωση κατά το ξημέρωμα είχε ως αποτέλεσμα να το «στρώσει» μετά από αρκετά χρόνια στις πεδινές  και παραθάλασσιες περιοχές , ενώ από το πρωί σημειώνονται και αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σε υψόμετρο 400 μέτρων  και συγκεκριμένα στη Ρογδιά το χιόνι όχι μόνο το  έχει στρώσει αλλά πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Λευκή εικόνα και από τη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο.
Πέπλο χιονιού και στη Σύλαμο Ηρακλείου

Ευτύχημα το γεγονός ότι είναι Κυριακή και δεν υπάρχει κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι έχουν παγώσει εγκυμονώντας παγίδες για τα οχήματα που πρέπει να κινούνται με ταχύτητες σημειωτόν και με πολύ προσοχή.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News