default-image

Κρήτη: Σχεδόν 60 συλλήψεις για παράνομο τζόγο τις γιορτές

Κρήτη
Κρήτη: Σχεδόν 60 συλλήψεις για παράνομο τζόγο τις γιορτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σχεδόν 60 συλλήψεις για παράνομο τζόγο προχώρησε μέσα στις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε όλη την Κρήτη, η Αστυνομία: Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 57 άτομα και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Οι τελευταίες συλλήψεις έγιναν στις 30 Δεκεμβρίου στο Λασίθι. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας έκαναν "έφοδο" σε καφετέρια, που ανήκει σε 53χρονη ντόπια. Η ιδιοκτήτρια απουσίαζε εκείνη την ώρα από το μαγαζί της, ωστόσο εκεί βρισκόταν ένας 26χρονος, ως υπεύθυνος της λειτουργίας του καταστήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός, ελληνικής υπηκοότητας, έπαιζε χαρτιά και συγκεκριμένα "Θανάση", μαζί με τέσσερις ακόμη ντόπιους ηλικίας 20, 27, 31 και 41 ετών. Και οι πέντε άνδρες κατέληξαν με χειροπέδες, ενώ στην έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο χώρο της καφετέριας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τράπουλες, καθώς και το ποσό των 175 ευρώ, το οποίο φέρεται να προήλθε από το "Θανάση".

Την αμέσως προηγούμενη μέρα, εξάλλου, οι διωκτικές Αρχές συνέλαβαν 14 άτομα σε Ηράκλειο και Χανιά. Το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου έκαναν "έφοδο" σε καφενείο 22χρονης ντόπιας, η οποία εκείνη την ώρα έλειπε. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 42χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος του καταστήματος, έπαιζε ζάρια με πέντε ακόμη θαμώνες. Τόσο ο 42χρονος όσο και οι υπόλοιποι πέντε άνδρες, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, συνελήφθησαν για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια», ενώ στην έρευνα που ακολούθησε κατασχέθηκαν 525 ευρώ, που φέρονται να προήλθαν από το παράνομο παιχνίδι.

Την ίδια μέρα, η ΕΛ.ΑΣ. συλλάμβανε σε καφενείο των Χανίων συνολικά 8 άτομα, που φέρονται να έπαιζαν - επίσης - ζάρια. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων και του ΤΑΕ Αποκορώνου συνέλαβαν το 40χρονο ντόπιο ιδιοκτήτη του καταστήματος, έξι ακόμη Έλληνες ηλικίας 39 έως 69 ετών, καθώς κι έναν 28χρονο Αλβανό. Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, στον έλεγχο που ακολούθησε, ο νεαρός Αλβανός είχε στην κατοχή του δύο συσκευασίες με κοκαΐνη. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία ζευγάρια ζάρια και το χρηματικό ποσό των 4.685 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από το τυχερό παιχνίδι.

Εξάλλου, τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έξι ντόπιους, οι οποίοι έπαιζαν πόκερ μέσα σε καφενείο του Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου βρήκαν και κατέσχεσαν 1.270 ευρώ, 225 αυτοσχέδια τραπουλόχαρτα, μάρκα πονταρίσματος, αλλά και μία τράπουλα.

Πόκερ και "φρουτάκια"

Τις προηγούμενες ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη σύλληψη ακόμη τεσσάρων ντόπιων που έπαιζαν πόκερ σε καφετέρια του Ρεθύμνου. Κατασχέθηκε μάλιστα το ποσό των 1.300 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από το πόκερ. Αρκετά χιλιόμετρα πιο δυτικά, η Αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη τεσσάρων ακόμη ατόμων για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια». Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων έκαναν έλεγχο σε καφενείο της πόλης, που ανήκει σε 51χρονο ντόπιο, ο οποίος όμως έλειπε από το κατάστημά του.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι τρεις πελάτες, ελληνικής εθνικότητας, ηλικίας 42, 53 και 62 ετών, έπαιζαν "φρουτάκια" μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι τρεις θαμώνες συνελήφθησαν, ενώ με χειροπέδες κατέληξε και ένας 24χρονος Γεωργιανός, που δούλευε ως προσωρινά υπεύθυνος του καφενείου. Στην έρευνα που έγινε, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μαζί με τα πληκτρολόγια, τα χειριστήρια και τις κεντρικές τους μονάδες, καθώς και μια ηλεκτρονική συσκευή έκδοσης προπληρωμένων καρτών. Εξάλλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 160 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από τον παράνομο τζόγο.

Σημειώνεται ότι οι εντατικοί έλεγχοι κι οι "έφοδοι" της Αστυνομίας σε καφετέριες και καφενεία σε όλο το νησί ξεκίνησαν πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων: Από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε συνολικά 24 άτομα για παράνομο τζόγο σε Ηράκλειο, Μεσαρά και Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News