default-image

Σε θρίλερ η διαχείριση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία

Κρήτη
Σε θρίλερ η διαχείριση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαχείριση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο, τη στιγμή που ναι μεν όλα δείχνουν ότι θα γίνουν προσλήψεις στο νοσοκομείο, όμως δεν αρκούν και θα πρέπει να τροποποιηθεί ο οργανισμός λειτουργίας για να ενισχυθεί με ακόμη 

περισσότερο έμψυχο δυναμικό. Θα πρέπει παράλληλα να στελεχωθεί και να λειτουργήσει σε νέες εγκαταστάσεις το ΠΕΔΥ Ρεθύμνου, ούτως ώστε να δοθεί ανάσα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που εξυπηρετεί περί τις 100 χιλιάδες εν δυνάμει ασθενείς.

Σταδιακά και μέχρι το Φλεβάρη εκτιμάται ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα ενισχυθεί με 9 μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, αλλά και με 11 νοσηλευτές από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. 4 επιπλέον άτομα θα προσληφθούν για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 11  Ιανουαρίου, εκπνέει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για ιατρούς επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπως και της Ουρολογικής Κλινικής, δύο τμήματα του νοσοκομείου που διαχρονικά ήταν προβληματικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διοικητή του ΓΝΡ, Γιώργου Φραγκιαδάκη, μέσα στο 2017 η δομή θα έχει στελεχωθεί σε ποσοστό 80% των όσων προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας, ενώ υπάρχουν δεσμεύσεις από την ηγεσία του υπουργείου υγείας για περαιτέρω ενίσχυση με ΚΥΑ που θα  τροποποιήσει τα δεδομένα, με τρόπο ευνοϊκό για το πολύπαθο νοσοκομείο.

Ακόμη όμως και να ευοδωθούν τα προαναφερόμενα, θα είναι δώρον-άδωρον, εάν δεν μεταφερθούν και στελεχωθούν άρτια τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και με εξοπλισμό, τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Ρεθύμνου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην παραλία της πόλης. Αυτό όμως θα καθυστερήσει λόγω απρόβλεπτης αύξησης του προϋπολογισμού που απαιτείται για την μετεγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Ρεθυμνιώτης υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός εκτιμά ότι θα γίνει μέσα στο έτος, αποσυμφορίζοντας σημαντικά το νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News