Ειδήσεις

Τι τρώνε οι επιτυχημένοι άνθρωποι;

Τι ρόλο παίζουν οι διατροφικές συνήθειες στα μυστικά των επιτυχημένων ανθρώπων;

Το φαγητό από μόνο του δε θα κάνει κανένα να κερδίσει βραβεία ή να γίνει δισεκατομμυριούχος, οπωσδήποτε όμως μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, εάν τρέφεσαι σωστά μπορείς να είσαι πιο συγκεντρωμένος στους στόχους σου και δυναμικός. Αυτό υποστηρίζει ο Tim Ferriss στο βιβλίο «Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers» (Τα εργαλεία των Τιτάνων: Οι τακτικές, οι ρουτίνες και οι συνήθειες των δισεκατομμυριούχων, ειδώλων και παγκοσμίου κλάσης καλλιτεχνών).

Για να γράψει το βιβλίο του, ο Ferriss έκανε έρευνα για 2 ολόκληρα χρόνια και ήρθε σε επαφή με περίπου 200 από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο και συζήτησε μαζί τους για τις τακτικές, τις ρουτίνες και τις συνήθειες σου, μεταξύ των οποίων και τις διατροφικές τους συνήθειες.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι πολλοί από τους πλέον επιτυχημένους χρεώνουν τις άριστες επιδόσεις τους στα φαγητά που καταναλώνουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ferriss στο βιβλίο του, το να τρως για παράδειγμα το ίδιο πρωινό κάθε μέρα ή να αποφασίζεις από την ώρα που ξυπνάς το τι θα φας μια πολυάσχολη μέρα, μπορεί να είναι μια καλή αρχή για να θριαμβεύσεις.

Την ίδια στιγμή βέβαια και παρά την άποψη των περισσοτέρων από εμάς ότι ο καφές είναι το «κλειδί» της επιτυχίας ή τουλάχιστον της εγρήγορσης, ο Ferriss τον απορρίπτει, μιας και όπως αναφέρει όταν έκοψε την καφεΐνη η παραγωγικότητα του αυξήθηκε! Καλό είναι να πίνεις ένα καφεδάκι σου λέει, αλλά αν το παρακάνεις μπορεί να συμβάλει στην κόπωση μειώνοντας της παραγωγικότητα.

Επίσης, συστήνει να εντάξουμε στη διατροφή μας το κατσικίσιο γάλα και τα γαλακτοκομικά που παράγονται από αυτό, προκειμένου να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, μια 3ήμερη νηστεία κάθε λίγους μήνες είναι ό,τι πρέπει για να βελτιώσεις τις πιθανότητες επιτυχίας, όπως αναφέρει ο Ferriss: αυτές οι μικρές αποτοξινώσεις 1 - 3 φορές το χρόνο μπορούν να καθαρίσουν τον οργανισμό από τυχόν προ-καρκινικά κύτταρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Σχόλια