Ειδήσεις

Νέο app ενημερώνει τι κάνουμε σε τρομοκρατικό χτύπημα -video

Μια διαφορετική εφαρμογή για το κινητό δημιούργησε μια ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων στρατιωτικών και γιατρών, με την υποστήριξη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

Η εν λόγω εφαρμογή, που έχει το όνομα «CitizenAID», συμβουλεύει όσους πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος, η εφαρμογή «CitizenAID» συμβουλεύει:

1. Να φύγουμε μακριά από τον τόπο του συμβάντος.

2.Να κρυφτούμε.

3.Να τηλεφωνήσουμε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να αναφέρουμε το συμβάν.

Εκτός από την εφαρμογή, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες έχουν καταγράψει τις γνώσεις τους και σε ένα βιβλίο, στο οποίο υποδεικνύουν πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς.

Όπως και η εφαρμογή έτσι και το εγχειρίδιο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση σοβαρής αιμορραγίας, την αντιμετώπιση τραυμάτων, την κατασκευή αυτοσχέδιων αιμοστατικών ταινιών, την ιεράρχηση των τραυματιών κ.α.  

Ο Ταξίαρχος Τιμ Χότσετς και ο καθηγητής Κηθ Πόρτερ, που ανέπτυξαν την εφαρμογή, υποστηρίζουν ότι είναι καλή ιδέα οι άνθρωποι να έχουν σχέδιο, γνώσεις και δεξιότητες για να βοηθούν ο ένας τον άλλο μέχρι να φθάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Επιπλέον, όταν υπάρξει ασφάλεια, όσοι δεν έχουν τραυματιστεί πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τους τραυματίες καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι αναγκασμένες αρχικά να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους στους δράστες.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και κυκλοφορεί, αρχικά, στη Μ. Βρετανία.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια