Ειδήσεις

Πολιτικές κόντρες γύρω από τον πολιτικό φορέα του Σώρρα

Σε πολιτικό επίπεδο, καταγράφεται ένα “πυρ ομαδόν” από πλευράς αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.

Πολιτικές κόντρες, "χαρτοπόλεμος" ανακοινώσεων, βολές και αιχμές μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης συνθέτουν το σκηνικό γύρω από τη δράση του Αρτέμη Σώρρα, στον απόηχο των νέων σοκαριστικών αποκαλύψεων γύρω από την άγρια δολοφονία της παιδοψυχίατρου Θώμης Κουμπούρα από το φερόμενο δολοφόνο και στέλεχος της "οργάνωσης" Ελλήνων Συνέλευσις Χρήστο Μπαλαντίνα...

Σε πολιτικό επίπεδο, καταγράφεται ένα "πυρ ομαδόν" από πλευράς αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα ζήτησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι η απάθεια και η ανοχή της είναι που γιγάντωσαν την εξαπάτηση των πολιτών από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας», υπογράμμισε η Ν.Δ.

«Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια η έκταση και οι πραγματικές διαστάσεις του επικίνδυνου φαινομένου Σώρρα. Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες, ίσως γιατί νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια. Και εκείνοι έταζαν ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, όπως και ο Σώρρας υπόσχεται ότι θα το εξαγοράσει, και εκείνοι έλεγαν ότι τα μνημόνια καταργούνται με ένα νόμο και ο Σώρρας λέει ότι τα μνημόνια θα τα καταργήσουν οι πολέμαρχοι της συμπαντικής συνειδητότητας», υπογράμμισε σε σκληρό ύφος ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε σκληρό επίσης ύφος το ΚΚΕ ανέφερε: «Το κόμμα Σώρρα είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα και μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων» και «είναι προφανές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη έχουν ευθύνη να εμποδίσουν όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους, που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης, με τη στήριξη που τους παρείχαν και διάφορα ΜΜΕ».

Απάντηση Μαξίμου

Στην αντεπίθεση βγήκε η κυβέρνηση απέναντι στα ομαδικά "πυρά" και πρωτίστως απέναντι στις βολές της Ν.Δ.

Το Μαξίμου μέσω non paper υποστηρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σε σημείωμά τους, κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ - και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.

Καλούμε λοιπόν τη Ν.Δ., αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει».

Σε τοπικό επίπεδο

«Την 1η/11/2016 κατέθεσα ερώτηση-αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον υπουργό Οικονομικών, καλώντας τους να προστατέψουν τους πολίτες και το Δημόσιο από την καμπάνια "σεισάχθειας" του Σώρρα.

Προς τούτο, προσκόμισα φυλλάδια που διαφημίζουν στους πολίτες δήθεν "οριστικό ξεχρέωμα" από τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, από τον ανύπαρκτο πακτωλό χρημάτων του γνωστού ψευδο-επενδυτή, που υποτίθεται πως είναι διαθέσιμα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Έναν σχεδόν μήνα αργότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης μού απάντησε πως το όλο ζήτημα βρισκόταν στο στάδιο της προδικασίας, μαλώνοντάς με μάλιστα γιατί τάχα ζητώ παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών δε θεώρησε καν σκόπιμο να μου απαντήσει.

Σήμερα, που το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, ας πράξει επιτέλους η Πολιτεία τα αυτονόητα και ας πάψει να αποτελεί μέρος αυτού του σουρεαλιστικού και τόσο κακόγουστου ανέκδοτου», επισημαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η όλη υπόθεση "Αρτέμης Σώρρας", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα...», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης...

Σχόλια