default-image

Στη δικαιοσύνη οι αγρότες, διεκδικώντας αποζημιώσεις

Κρήτη
Στη δικαιοσύνη οι αγρότες, διεκδικώντας αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι αγρότες, διεκδικώντας αποζημιώσεις για την παραγωγή τους που καταστράφηκε εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας της ΠΝΟ.

Μετά την άκαρπη συνάντηση μερίδας αγροτικών Συλλόγων με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης στην Αθήνα, οι αγροτικοί φορείς της Ιεράπετρας πραγματοποίησαν την Πέμπτη στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου, μια πρώτη συνάντηση με εξαγωγείς, αγρότες, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και υπεύθυνους Δημοπρατηρίων, για να συγκεντρώσουν χρήσιμα στοιχεία και να καταγραφεί επακριβώς η ζημιά που υπέστησαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολυήμερης απεργίας της ΠΝΟ να μένουν αδιάθετα στις αποθήκες και τα θερμοκήπια.

Οι αγρότες συνεχίζουν τη συλλογή όλων των στοιχείων που τους έχει ζητήσει ο δικηγόρος,  κ Αντώνης Βγόντζας, και εφόσον συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα είναι έτοιμοι για αγώνες και αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή  του γενικού γραμματέα του υπουργείου αλλά και κατά παντός υπευθύνου,  μετά την μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα προϊόντα τους από την απεργία της ΠΝΟ.

Ο Αγροτικός Σύλλογος της Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Σητείας θα συνεχίσει την προσπάθεια της συγκέντρωσης των απαραίτητων στοιχείων για να τεκμηριωθεί η μηνυτήρια αναφορά η οποία θα κατατεθεί από τον κ Αντώνη Βγόντζα, χωρίς να αποκλείεται να προστεθούν στους δυο αυτούς συλλόγους και αγροτικοί σύλλογοι από την υπόλοιπη Κρήτη.

Την πρωτοβουλία αυτή συνεπικουρεί η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ιεράπετρας, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις , με ξένες ναυτιλιακές εταιρείες για να εξασφαλιστεί ένα πλοίο το οποίο θα μπορεί σε μελλοντικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ,  να βγάλει από την ομηρεία την Κρήτη.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι αγροτικοί φορείς της Ιεράπετρας  θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συνάντηση στις 6:00 το απόγευμα στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News