default-image

Βουτηχτής έκανε το γύρο της πόλης κρατώντας το Σταυρό

Κρήτη
Βουτηχτής έκανε το γύρο της πόλης κρατώντας το Σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 17χρονος Άγγελος, μαθητής του 1ου  Γενικού Λυκείου και αθλητής του Γ.Σ . Λιβυκός είναι ο τυχερός κολυμβητής που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Υγεία , Ευτυχία και  καλή Φώτιση??,»μας είπε ο νεαρός μαθητής, ο οποίος όπως ορίζει το έθιμο, έκανε το γύρο της πόλης με τον Τίμιο Σταυρό ανά χείρας, για να δώσει την ευκαιρία και σε εκείνους που δεν μπόρεσαν να κατέβουν στο λιμάνι να προσκυνήσουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας και να ευχηθούν τα καλύτερα στον τυχερό βουτηχτή.

Οι  5 τολμηροί νεαροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά , είχαν ανεβεί σε δυο αλιευτικά τα οποία είχαν δέσει στο κέντρο του λιμανιού, περιμένοντας τον παπά Ανδρέα,  εφημέριο του Ι.Ν Αφέντη Χριστού, να ολοκληρώσει τη δοξολογία και να κλείσει  την τελετή με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων.

Οι νεαροί βούτηξαν στα παγωμένα  νερά και κολύμπησαν με όλες τους τις δυνάμεις προς το σημείο όπου είχε πέσει ο Τίμιος Σταυρός, με τον 17χρονο Άγγελο να αναδεικνύεται ο πιο τυχερός.

??Βούτηξα πρώτη φορά σε τελετή των Αγίων Θεοφανίων. Οι γονείς μου δεν ήθελαν να βουτήξω στη θάλασσα, γιατί έκανε πάρα πολύ κρύο. Εγώ όμως το είχα πάρει απόφαση και το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά, παρά τη θέληση τους.

Ευχές για Καλή Χρονιά με  Υγεία Ευτυχία και Φώτιση έδωσε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Εκπρόσωπος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εμφανίστηκε φέτος στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου παρά την ηλιοφάνεια, ο ισχυρός νοτιοδυτικός άνεμος και η θαλασσοταραχή δεν επέτρεψαν στον κόσμο να χαρεί την τελετή του αγιασμού των υδάτων, η οποία για λόγους ασφαλείας τελέστηκε από την προβλήτα του λιμανιού, με τη Δημοτική Φιλαρμονική να κερδίζει για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News