Ειδήσεις

Δεν θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου

Ωστόσο οι τολμηροί κολυμβητές δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά και να σχηματίσουν συμβολικά το σχήμα του Σταυρού

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε η προγραμματισμένη τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου, ανήμερα των Θεοφανίων.

Οι θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με την ισχυρή βροχόπτωση χάλασαν τα σχέδια των διοργανωτών ενώ σε σχετική ανακοίνωση για την ακύρωση της τελετής, προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, που θα μεταβεί ευθύς αμέσως στο Ενυδρείο Κρήτης όπου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκεί η τελετή Αγιασμού με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ

"Τηρούμε την παράδοση της εκκλησίας σύμφωνα με την οποία όταν βρέχει δεν γίνεται Αγιασμός των Υδάτων στη Θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης της Κρήτης με το πέρας της Δοξολογίας στον Άγιο Μηνά.

Ωστόσο οι τολμηροί κολυμβητές που βρίσκονταν από νωρίς στο λιμάνι του Ηρακλείου δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά και να σχηματίσουν συμβολικά το σχήμα του Σταυρού με τους λιγοστούς πολίτες που ήταν εκεί να τους επιβραβεύουν για αυτήν τους την προσπάθειας ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια