default-image

Φώτα στην Κρήτη με αρχή...θυελλώδεις ανέμους κ' βροχοπτώσεις

Κρήτη
Φώτα στην Κρήτη με αρχή...θυελλώδεις ανέμους κ' βροχοπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα που συνοδεύεται από βροχές και θυελλώδεις ανέμους .

Τη στροφή των νότιων ανέμων σε βόρειους και τις χιονοπτώσεις αναμένουν σταδιακά οι μετεωρολόγοι.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του νησιού χωρίς ωστόσο να χρειαστεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες η παρέμβαση των υπηρεσιών.

Στις 06.00 το πρωί απέπλευσαν τα πλοία ΦΑΙΣΤΟΣ και Super Fast 12 από το λιμάνι του Ηρακλείου. Περίπου στις 14.30 με 15.00 αναμένονται,  τα KNOSOS και ΚΡΗΤΗ ΙΙ τα οποία θα αποπλεύσουν το βράδυ εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Για σήμερα Παρασκευή 06/01 σύμφωνα με το meteo.gr ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τις πρωινές ώρες το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων.

Στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Θράκη, στη Δυτική Μακεδονία και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στη Θεσσαλία και στη Στερεά, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε ισχυρούς βορειοδυτικούς.

Στην Πελ/νησο θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και παροδικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες  η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται, σε πεδινές περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στην  Πελ/νησο (100 μ στα βορειότερα τμήματα, 300 μ στα νοτιότερα). 

Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες και στην Αττική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News