Ειδήσεις

Απεργία ΠΝΟ: Ζητούν αποζημιώσεις οι αγρότες της Κρήτης

Λίγες ώρες μετά την άκαρπη συνάντηση μερίδας αγροτών με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης στην Αθήνα, οι αγρότες της Ιεράπετρας πραγματοποίησαν μια πρώτη συνάντηση με εξαγωγείς για να πάρουν στοιχεία και να καταγραφεί επακριβώς η ζημιά που υπέστησαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες συνεχίζουν τη συλλογή όλων των στοιχείων που τους έχει ζητήσει ο δικηγόρος, Αντώνης Βγόντζας, και εφόσον συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα είναι έτοιμοι για αγώνες και αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αγωγές κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του γενικού γραμματέα του υπουργείου αλλά και κατά παντός υπευθύνου μετά την μεγάλη οικονομική ζημιά που έπαθαν τα προϊόντα τους από την απεργία της ΠΝΟ.

Είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις

Οι αριθμοί μίλησαν… η ζημιά έγινε και ήταν μεγάλη, σύμφωνα με τις πληροφορίες και χωρίς ακόμα να έχουν οι αγρότες της Ιεράπετρας στα χέρια τους τα επίσημα στοιχεία, τα οποία και θα έχουν στη διάθεση τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τη Δευτέρα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συνάντηση στις 6 το απόγευμα στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια