default-image

Με τι καιρό θα εορτάσουν τα Θεοφάνια οι Κρητικοί- video

Κρήτη
Με τι καιρό θα εορτάσουν τα Θεοφάνια οι Κρητικοί- video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι θα ξεκινήσει η ημέρα στην Κρήτη ανήμερα των Θεοφανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Μετά το μεσημέρι, στο νησί μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται να επικρατήσουν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες όπου στα ορεινά της μεγαλονήσου και κυρίως πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές και την Πελοπόννησο καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της, στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και σχετικά γρήγορα στα ορεινά της Θράκης και στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Έβρου (προσοχή στην πιθανή απότομη αύξηση χειμάρρων/ποταμών ή και τοπικών πλημμυρών).

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 7-8 που βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση..

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα όμως θα σημειώσει περαιτέρω πτώση από τα βόρεια προς τα νότια..

Παρακολουθήστε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ όπως το μετέδωσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Η τάση του καιρού εώς και την Κυριακή

Το Σάββατο στη νότια Ελλάδα προβλέπεται συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Τοπικές συννεφιές και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα.Οι άνεμοι θα διατηρηθούν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Την Κυριακή

Στη  νότια Ελλάδα προβλέπεται συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και πολύ τοπικά στην αρχή της ημέρας στο βόρειο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στη νότια νησιωτική Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα παραμείνει κάτω από το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας...

Ανάλογες καιρικές συνθήκες με αυτές της Κυριακής σύμφωνα πάντα και με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να επικρατήσουν έως και την Τρίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News