default-image

Διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Grimaldi

Κρήτη
Διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Grimaldi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο όμιλος Gromaldi πραγματοποιεί διαγωνισμό δημοσιογραφίας, με τίτλο Mare Nostrum Awards και με θέμα τη ναυτιλία.

1. Σκοπός και θέμα

Η όγδοη έκδοση του διεθνούς διαγωνισμού τύπου Mare Nostrum Awards, που υποστηρίζεται από το περιοδικό Grimaldi Magazine Mare Nostrum, έχει ως στόχο την προώθηση και τη βελτίωση των γνώσεων σχετικά με τους θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους, που αντιπροσωπεύουν μια έγκυρη εναλλακτική λύση για τις οδικές μεταφορές, καθώς επίσης και μια εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης για τις Μεσογειακές χώρες.

Ως εκ τούτου, οι συμμετοχές θα πρέπει να τονίσουν τα πλεονεκτήματα που οι τακτικές αυτές γραμμές, που εξυπηρετούνται από σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα πλοία, προσφέρουν από οικονομικής, τουριστικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής άποψης, καθώς και τη συνεισφορά τους στη δημιουργία ενός πεδίου συναλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των ακτών της Μεσογείου.

2. Απαιτήσεις για τη συμμετοχή

Δημοσιογράφοι μερικής απασχόλησης, επαγγελματίες δημοσιογράφοι, καθώς και φωτογράφοι, που θα έχουν ασχοληθεί και δημοσιεύσει σχετικά με το θέμα αυτό μεταξύ 15ης Σεπτεμβρίου 2016 και 15ης Απριλίου 2017, θα μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό Mare Nostrum Awards.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους τους συγγραφείς / δημοσιογράφους που διαμένουν στην Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Τυνησία και Μαρόκο. Μπορούν να παρουσιάσουν τα έργα τους στην Ιταλική, Αγγλική, Ισπανική, Γαλλική, Καταλανική ή Ελληνική γλώσσα. Τα βραβεία θα δοθούν σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, ντοκιμαντέρ ή ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εργασίες, φωτογραφικές εκθέσεις, καθώς και οικονομικο-τουριστικές έρευνες, εφόσον ικανοποιούν τους στόχους για τους οποίους έχει συσταθεί αυτό το βραβείο.

3. Μέσα ενημέρωσης

Όλες οι εργασίες που θα υποβληθούν για να είναι έγκυρες θα πρέπει να δημοσιευτούν στις αντίστοιχες γλώσσες, στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Τυνησία και το Μαρόκο, με οποιοδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

- σε εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας και περιοδικά (συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής τους μορφής)

- σε εθνικής κυκλοφορίας τουριστικά περιοδικά ή στις ηλεκτρονικές τους ηλεκτρονικές εκδόσεις ή σε εθνικής κυκλοφορίας περιοδικά για τις μεταφορές ή στις ηλεκτρονικές τους ηλεκτρονικές εκδόσεις

- σε πρακτορεία τύπου

- σε Εθνικούς ή τοπικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς

- σε περιοδικά φωτογραφίας και εκθέσεις

4. Διαδικασίες συμμετοχής

Η συμμετοχή σε αυτό το βραβείο είναι δωρεάν, αλλά απαγορεύεται στους εργαζόμενους ή συμβούλους των εταιρειών του Ομίλου Grimaldi. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους με μια συνοδευτική επιστολή προς τη Γραμματεία του Διαγωνισμού έως την 30η Απριλίου 2017μέσω e-mail, σε μορφή Word, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] καθώς επίσης και με απλό ταχυδρομείο. Όλα τα έργα που θα αποσταλούν δεν θα επιστραφούν.

5. Συμμετέχοντες και φιλοξενία

Στους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό Mare Nostrum Awards, προκειμένου να αποκτήσουν άμεση πληροφόρηση καθώς και την εμπειρία που χρειάζεται για την προετοιμασία της συμμετοχής τους, θα προσφέρεται ένα ταξίδι μετ'επιστροφής (που θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 30η Μαρτίου 2017) με ένα από τα πλοία της Grimaldi Lines ή της Minoan Lines που πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ της Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας

Για πληροφορίες σχετικά με τις προαναφερθείσες υπηρεσίες επιβατών παρακαλώ επισκεφθείτε τις σελίδες www.grimaldi-lines.com και www. minoan.gr.

6. Βραβεία

Το βραβείο των 50.000 ευρώ θα κατανεμηθεί μεταξύ πέντε νικητών, σύμφωνα με την τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής.

7. Επιτροπή

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Folco Quilici, συγγραφέα και σκηνοθέτη, και σημαντικά μέλη, εκπρόσωποι του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας. Γραμματέας: Luciano Bosso, δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού Grimaldi Magazine Mare Nostrum. Οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

8. Τελετή απονομής των βραβείων

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017, σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθεί, και οι νικητές θα πρέπει να είναι παρόντες ή σε περίπτωση βεβαιωμένης αδυναμίας να λάβουν μέρος, να στείλουν εκπρόσωπό τους να παραλάβει το βραβείο τους.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την τελετή θα γνωστοποιηθούν στους νικητές σε εύθετο χρόνο

9. Συνθήκες

Ο Όμιλος Grimaldi διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει τα έργα των νικητών. Ως εκ τούτου, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα επιτρέπουν τη χρήση και δημοσίευση των άρθρων που υποβλήθηκαν ή οποιοδήποτε μέρος τους, αλλά έχουν το δικαίωμα να αναφέρονται ως συγγραφείς.

10. Γραμματεία

Vita Wembagher

Τηλ.:. +39 081 496440

Fax : +39 081 496390

e-mail: [email protected]

Via Marchese Campodisola 13, IT-80133, Νάπολι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News