Ειδήσεις

Κρήτη: Παρά τις εκπτώσεις αυξάνονται τα λουκέτα στα μαγαζιά

Τα χειρότερα έπονται και, παρά τις εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα, οι έμποροι του Ρεθύμνου κάνουν λόγο για μπαράζ λουκέτων στην αγορά του Ρεθύμνου, αφού πολλοί δε θα καταφέρουν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, μέχρι να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος.

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου στο Ρέθυμνο κατά την επερχόμενη εκπτωτική περίοδο που ξεκινά τη Δευτέρα, αφού μαζί με την έλευση του νέου έτους, ήρθε και νέα, γενικευμένη φοροεπιδρομή που θα αφανίσει όπως εκτιμούν και τα τελευταία πενιχρά ευρώ που θα διέθεταν οι καταναλωτές για τις αγορές τους.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Πολιουδάκης, ξεκαθαρίζει ότι οι έμποροι συνεχώς πραγματοποιούν προσφορές και εκπτώσεις στους πελάτες τους και το ζήτημα είναι να ελαφρυνθούν από τα οικονομικά τους βάρη για να καταφέρουν να επενδύσουν με τον τρόπο τους στην πραγματική οικονομία.

Η εορταστική περίοδος του 2016 άφησε πικρή γεύση στους έμπορους. Δεν σημειώθηκαν οι εισπράξεις που ανέμεναν με αποτέλεσμα το μέλλον να προδιαγράφεται γεμάτο λουκέτα και ζοφερό, τη στιγμή που απομένουν τουλάχιστον 3 μήνες μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η υπέρμετρη φορολόγηση των επιχειρήσεων και η δέσμευση για χρήση πλαστικού χρήματος είναι ο συνδυασμός που θα αποτελέσει την ταφόπλακα πολλών επιχειρήσεων, επειδή αφενός θα αποστραγγίσει την όποια ρευστότητα στα ταμεία των επαγγελματιών, ενώ εάν τυχόν δεσμευτεί ο λογαριασμός μιας επιχείρησης όπου καταλήγει το πλαστικό χρήμα, η οικονομική ασφυξία του εμποράκου, είναι βέβαιη, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμάς Περπιράκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια