Ειδήσεις

Κρήτη: Χαμόγελα προκάλεσαν οι βροχές - Αναλυτικά στοιχεία

Χαράς ευαγγέλιο οι βροχές και τα χιόνια στην Κρήτη. Διαβάστε αναλυτικά στοιχεία που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ ΤV.

Χαράς ευαγγέλιο οι βροχές και τα χιόνια στην Κρήτη, μετά από μια παρατεταμένη ανομβρία, με τα δεδομένα των βροχοπτώσεων του μήνα Δεκεμβρίου, να προκαλούν ανακούφιση στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και συγκρατημένη αισιοδοξία από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV, το συνολικό ύψος βροχής για το μήνα Δεκέμβριο, στα Ανώγεια ανήλθε στα 483,8 χιλιοστά από 158,8 χιλιοστά το Δεκέμβριο του 2015.

Στο Δοξαρό, έφτασε τα 365,2 χιλιοστά από 119 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2015.

Στα 191 χιλιοστά έφτασε στη Βιάννο από 0,8 χιλιοστά.

Γέμισαν τα φράγματα

Με μισό μέτρο νερού, το Φράγμα των Ποταμών θα υπερχειλίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ το Φράγμα Αποσελέμη, ενισχύθηκε με 250.000 κυβικά νερού τις τελευταίες 10 μέρες και με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι θα αγγίξουν τα 20 εκατομμύρια κυβικά νερού το καλοκαίρι.

Με το λιώσιμο του χιονιού, φράγματα του νησιού θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο.

Για παράδειγμα, στον Άγιο Θωμά, από 22 χιλιοστά, τον Δεκέμβριο του 2015 , έφτασε τα 194 χιλιοστά τον Δεκέμβριο του 2016.

Στη Κάντανο, από 60 χιλιοστά, τον Δεκέμβριο του 2015, έφτασε τα 381,20 χιλιοστά τον Δεκέμβριο του 2016.

Τα ύψη της βροχής αυξήθηκαν κατακόρυφα σε αρκετές περιοχές του νησιού, με την εικόνα να είναι εμφανώς καλύτερη σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο θεαματικά στις νότιες περιοχές του νησιού

Δείτε παρακάτω τα γραφήματα με τα αναλυτικά στοιχεία των βροχομετρικών σταθμών της Κρήτης:

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Σχόλια