Ειδήσεις

Καλά νέα για τα 4 παιδιά που κινδύνευσαν από αναθυμιάσεις

Mια εφιαλτική περιπέτεια που θα θυμούνται για καιρό αποτελεί πλέον η δηλητηρίασή τους από αναθυμιάσεις για τα 4 παιδιά. Πως εξελίσσεται η υγεία τους.

Mια εφιαλτική περιπέτεια που θα θυμούνται για καιρό αποτελεί πλέον η δηλητηρίασή τους από αναθυμιάσεις σόμπας στο Ορεινό Ιεράπετρας, για τα 4 παιδιά που επισκέφθηκαν τη γιαγιά τους. Τα παιδιά σώθηκαν από θαύμα καθώς αν παρέμεναν για λίγο ακόμα στο δωμάτιο με τις αναθυμιάσεις, ίσως η σόμπα να είχε αποδειχθεί μοιραία για τη ζωή τους , αφού το δωμάτιο μετατράπηκε σε «θάλαμο αερίων».

Μετά τη νοσηλεία τους στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας τα πρώτα ευχάριστα νέα ήρθαν για την οικογένεια. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κ.Γιάννης Πετράκης μιλώντας στο neakriti.gr «τα παιδιά είναι πλέον μια χαρά. Μάλιστα πήραν εξιτήριο από την Παιδιατρική κλινική όπου νοσηλεύονταν λόγω δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα. Και η γιαγιά είναι σε καλή κατάσταση .Νοσηλεύτηκε στην Παθολογική κλινική και παίρνει εξιτήριο πιθανόν στη διάρκεια της ημέρας αφού και η ίδια επιθυμεί να βγει από το νοσοκομείο».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΟΤΑΝ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΟΜΠΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κι άλλα περιστατικά αναθυμιάσεων

Όπως αναφέρει ο κ.Πετράκης περιστατικά ασθενών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο λόγω αναθυμιάσεων από σόμπες και τζάκια καταγράφονται ανά δύο, τρία χρόνια στην Ιεράπετρα και αυτό που πρέπει να προσέχουν όσοι χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα για να ζεσταθούν, είναι να αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό για να αποφύγουν δυσάρεστα απρόοπτα.

Μητέρα παιδών: Η διαδρομή μέχρι το νοσοκομείο μου φάνηκε αιώνας

Τα δραματικά λεπτά μετά το περιστατικό περιέγραψε η μητέρα των παιδιών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και το Νίκο Πετάση , η η κ.Βαρσαμιδάκη που έλαβε έντρομη το τηλεφώνημα, η ίδια με το σύζυγο της μετέφεραν τους τρεις ενήλικες με ΙΧ στο νοσοκομείο όπου είχε ήδη σημάνει συναγερμός για να σωθούν και τα έξι θύματα.

"Εγώ με τον σύζυγο μου μεταφέραμε τη μητέρα μου (και γιαγιά των παιδιών) στο νοσοκομείο με το δικό μας αυτοκίνητο. Έχοντας τα παιδιά στο ασθενοφόρο και τη μητέρα μου στο δικό μας αυτοκίνητο, η διαδρομή μέχρι το νοσοκομείο μου φάνηκε αιώνας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά".

Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πως συνέβη το ατύχημα που λίγο έλειψε να προκαλέσει ανείπωτη τραγωδία καθώς η κ. Βαρσαμιδάκη επισημαίνει πως η σόμπα ήταν σχεδόν καινούρια και καλοδιατηρημένη.

Πιθανολογείται ότι παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στις σωληνώσεις με συνέπεια να επιστρέφει ο καπνός μέσα στο σπίτι είτε το πορτάκι της σόμπας είχε μείνει εν μέρει ανοικτό.  

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια