default-image

Απίστευτο Buzzer-beater από Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ
Απίστευτο Buzzer-beater από Αντετοκούνμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρελαίνει το NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αποτελώντας τον ηγέτη των Μπακς στα 22 του χρόνια.

Ο 22χρονος διεθνής άσος όχι μόνο συνέχισε τις τρομερές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με συνέπεια τη φετινή σεζόν στο NBA, αλλά κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς και μέσα στο Madison Square Garden ήταν πραγματικός ηγέτης, πετυχαίνοντας 27 πόντους και ευστοχώντας σε τρομερό buzzer-beater που χάρισε τη νίκη στους Μπακς με 105-104.

Μέχρι την 3η περίοδο ο Αντετοκούνμπο ήταν απλά μια ακόμα μέρα στη... δουλειά έχοντας πετύχει ήδη double-double, ωστόσο οι Μπακς έδειχναν χαμένοι στο ματς, κλείνοντας την 3η περίοδο πίσω στο σκορ με 14 πόντους (73-87). Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας στην 4η περίοδο τα «ελάφια» πλησίασαν τους Νικς, που μάλλον πίστευαν ότι το ματς είχε τελειώσει, παρ' όλα σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι.

Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά όλες οι επιθέσεις της ομάδας του Τζέισον Κιντ περνούσαν από τα χέρια του Αντετοκούνμπο που είτε έφτανε σε εύκολα καρφώματα, είτε έπαιρνε φάουλ για βολές, είτε έδινε έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. Όλα κρίθηκαν τελικά στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ οι Μπακς είχαν ρίξει τη διαφορά στον έναν πόντο (103-104). Οι Νικς επανέφεραν την μπάλα, αλλά ο Αντετοκούνμπο υποχρέωσε τον Ρόουζ σε λάθος, με αποτέλεσμα η κατοχή στα τελευταία 5'' να περνά στα χέρια του Μιλγουόκι.

Η εντολή του Κιντ ώστε να πάει η μπάλα στα χέρια του Αντετοκούνμπο ήταν ξεκάθαρη και έτσι έγινε. Τι κι αν είχε στην πλάτη του τον Λανς Τόμας... Ο Γιάννης σηκώθηκε και σαν να μην είχε αντίπαλο έστειλε την μπάλα συστημένη στο καλάθι των Νικς, με όλο τον πάγκο της ομάδας να τρέχει κατά πάνω του και ταυτόχρονα ο ίδιος να ολοκληρώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την πιο... ηγετική του εμφάνιση στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Συνολικά ο 22χρονος γκαρντ-φόργουορντ κατέγραψε 27 πόντους (10/18 σουτ), 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 τάπες και 1 κλέψιμο.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News