Ειδήσεις

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τις προκρατήσεις στον τουρισμό

Ανοδική πορεία για τον Κρητικό Τουρισμό δείχνουν τα στοιχεία των προκρατήσεων από Γερμανία και Αγγλία για το 2017.

Ανοδική πορεία για τον κρητικό τουρισμό δείχνουν τα στοιχεία των προκρατήσεων από Γερμανία και Αγγλία για το 2017.

Ενθαρρυντική αύξηση της τάξεως του 8-10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα (οπότε δεν ξεπερνούσε το 4%) με τουριστικούς παράγοντες να εκτιμούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να αγγίζει ακόμη και το 20%.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί σε παράγοντες του τουρισμού, οι οποίοι παρακολουθούν την ίδια ώρα τις δραματικές εξελίξεις σε Τουρκία και Μέση Ανατολή.

Μετά τη χρονιά ρεκόρ για τον κρητικό τουρισμό, η θετική αύρα στις προκρατήσεις συνεχίζεται, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση σε ξενοδόχους και tour operators, οι οποίοι αναμένουν τα μηνύματα από τις εκθέσεις σε Ολλανδία και Αυστρία, προκειμένου να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για την τουριστική μας βιομηχανία.

Την ίδια ώρα, πηγές του Βρετανικού tour operator αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει την πρωτιά στις αναζητήσεις των τουριστών την περίοδο των εορτών για το Καλοκαίρι του 2017, καθώς το 17% των επισκεπτών του THOMAS COOK επέλεξε την Ελλάδα.

Παράγοντες του τουρισμού σχολιάζουν τα πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα φιγουράρει ανάμεσα σε μια λίστα 10 προορισμών για φθηνές διακοπές.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια