default-image

Στραβοπάτημα με το… καλημέρα του 2017 για την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Στραβοπάτημα με το… καλημέρα του 2017 για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλόκο με το... καλημέρα του 2017 για την ΑΕΚ, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει (0-0) τον Παναιτωλικό των πολλών απουσιών και του εκπληκτικού Κυριακίδη! Αποδοκιμασίες στο φινάλε!

Από το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και στο 4' απείλησε για πρώτη φορά με το καλό σουτ του Αϊντάρεβιτς που απέκρουσε ο Κυριακίδης. Ενα λεπτό μετά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού αντέδρασε σωστά και στην (αδύναμη) κεφαλιά του Γιόχανσον, με την Ενωση να πατάει καλά στο πρώτο 10λεπτο και να κλείνει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο.

Ο Παναιτωλικός, αν κρίνουμε από τη συνέχεια του παιχνιδιού, δεν είχε πρόβλημα με αυτό, προσέχοντας αρκετά την άμυνα του ώστε να μην δώσει ευκαιρίες στους Κιτρινόμαυρους μέσα από την περιοχή. Με τον Μύγα να καθαρίζει αρκετές φάσεις, οι Αγρινιώτες πέτυχαν αυτό που ήθελαν, με εξαίρεση το δίλεπτο 23'-25'. Τότε, ο Πέκχαρτ είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, την πρώτη από σέντρα του Γκάλο και την δεύτερη από λάθος έξοδο του Κυριακίδη στο κόρνερ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Είτε επειδή πήγε να σκοράρει με το... στήθος, είτε επειδή το σουτ κόντραρε στη δεύτερη φάση.

Οπως και να έχει, το ματς συνεχιζόταν με την ΑΕΚ να έχει συνεχώς την μπάλα και να είναι στην επίθεση. Ο Αϊντάρεβιτς ζητούσε μπάλα και την έδινε σωστά, ο Μάνταλος έδειχνε χαμένος και ο Πατίτο δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικός, έχοντας και το... πρόβλημα Ντίντακ. Ο Ισπανός δεν ήταν καθόλου καλός, ειδικά δημιουργικά, με συνέπεια να μην μπορεί η Ενωση να κάνει κάτι καλό από την αριστερή πλευρά.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η ΑΕΚ είχε την μπάλα, ήταν συνεχώς μπροστά αλλά θα μπορούσε να απειλήσει μόνο από στημένη φάση, όπως έγινε με τον Πατίτο στο 47'. Το «11 πίσω» του Παναιτωλικού απέδιδε, αφού η Ενωση δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις περιοχή, με αποτέλεσμα ο Μαντζουράκης λογικά να επιμένει σε αυτό. Αυτό που δεν έμοιαζε λογικό ήταν να επιμένει και ο Μοράις στο 4-3-3.

Ο Πορτογάλος έκανε την πρώτη κίνηση στο 66' με τον Μπακασέτα αντί του Πατίτο και δευτερόλεπτα μετά από δική του σέντρα έχασε ευκαιρία με κεφαλιά ο Μάνταλος, για να έρθει στην επόμενη φάση η τεράστια ευκαιρία, από το πουθενά, του Παναιτωλικού: Το λάθος του Κολοβέτσιου έβγαλε τετ α τετ τον Κλέσιο αλλά αυτός πλάσαρε άουτ και δεν έγινε το 0-1!

Ο Μοράις αποφάσισε στο 78' να βγάλει τον μοναδικό φορ που είχε στη διάθεση του, τον Πέκχαρτ, για να βάλει τον Βάργκας και από εκεί και πέρα δεν ήταν εύκολο να υποθέσει κανείς πώς έπαιζε η ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος φαινόταν να παίζει στην κορυφή, με τους Μάνταλο-Μπακασέτα σαν στηρίγματα, με την Ενωση να είναι συνεχώς μπροστά αλλά να μην βρίσκει ποτέ χώρους.

Οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον Κυριακίδη, ο οποίος στο 88' έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σιμόες! Και ένα λεπτό μετά, στην κόντρα, χρειάστηκε η επέμβαση του Μπάρκα στο τετ α τετ του Κλέσιο, που άφησε πίσω του τους αμυντικούς στο σπριντ, για να μην κάνει και «διπλό» ο Παναιτωλικός!

Και με το ματς να έχει γίνει... ροντέο στο τέλος, η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 στο 92' με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου αλλά ο Κυριακίδης είπε και πάλι «όχι» και κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του!

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (85' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (66' Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78' Βάργκας).

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Κουτρομάνος (93' Μάλης), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87' Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόβσκι (82' Παπουτσογιαννόπουλος).

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News