default-image

Κρήτη: Πληθαίνουν τα κρούσματα βανδαλισμών σε καταστήματα

Κρήτη
Κρήτη: Πληθαίνουν τα κρούσματα βανδαλισμών σε καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μορφή επιδημίας έχουν λάβει τα κρούσματα βανδαλισμών που σημειώνονται τα ξημερώματα στο κέντρο του Ηρακλείου σε βάρος καταστημάτων.

Πρωταγωνιστές νεαρά άτομα, τα οποία ξεσπούν αναίτια εκσφενδονίζοντας γλάστρες, καρέκλες και τραπέζια. Τα κρούσματα εντάθηκαν την περίοδο των γιορτών προκαλώντας αγανάκτηση, ενώ ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στα Χανιά όπου άγνωστος έσπασε με σφυρί βιτρίνες καταστημάτων.  

Ξαφνικά και αναίτια, τέσσερα νεαρά άτομα, ξεσπούν την οργή τους στην είσοδο καταστήματος στο κέντρο του Ηρακλείου, καταστρέφουν τις γλάστρες και εκτοξεύουν προς τη τζαμαρία, ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, όπως καταγράφει κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος.

Είναι ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται και κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες σε βάρος καφετεριών και καταστημάτων εστίασης, με τους ιδιοκτήτες να βρίσκουν κάθε πρωί τον εξοπλισμό τους κατεστραμμένο.

Μάλιστα, οι ταραξίες αδιαφορούν για τις συνέπειες. Παρότι γνωρίζουν πως οι κάμερες καταγράφουν τις κινήσεις τους και κάποιοι από τους καταστηματάρχες κοινοποιούν το υλικό στο διαδίκτυο ώστε να καταλάβουν ότι δεν θα μείνουν για πολύ ατιμώρητοι, τα κρούσματα εντάθηκαν τις μέρες των γιορτών.

Ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και στα Χανιά όπου άγνωστος έσπασε με σφυρί τις βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων.

Στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ από νεαρούς θαμώνες νυχτερινών καταστημάτων αποδίδουν το φαινόμενο οι περίοικοι ζητώντας ωστόσο ένταση της αστυνόμευσης τις μεταμεσονύχτιες ώρες οπότε εκδηλώνονται οι επιθέσεις.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκκάλη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News