default-image

Ισοπαλία απ’ το πεντάλεπτο στο Κέρκυρα-Ατρόμητος

Ποδόσφαιρο
Ισοπαλία απ’ το πεντάλεπτο στο Κέρκυρα-Ατρόμητος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρηκτικό ξεκίνημα στο νησί των Φαιάκων, δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο για Κέρκυρα και Ατρόμητο (1-1) με τους Κόντο και Λε Ταλέκ, αλλά έμελλε να είναι και τα μοναδικά στον αγώνα. Απευθείας κόκκινη στο 81' ο Τουράμ.

Αν και το ξεκίνημα του αγώνα φανέρωνε ότι θα δούμε ένα γεμάτο παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όσα είδαμε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα της Κέρκυρας με τον Ατρόμητο για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, δεν συνέβησαν στα υπόλοιπα 75 και πλέον, με το 1-1 να "σφραγίζει" τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Η Κέρκυρα έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, ενώ έπειτα από δυο συνεχόμενες ήττες ο Ατρόμητος επέστρεψε στους βαθμούς, αν και ήθελε να φύγει με το τρίποντο από το συγκεκριμένο παιχνίδι και να μην χάσει και άλλο πολύτιμο έδαφος. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 13 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ πέντε περισσότερους έχουν οι Περιστεριώτες.

Σούπερ ξεκίνημα, κακή συνέχεια

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Κόντο, ο οποίος πέτυχε το τρίτο του τέρμα απέναντι στον Ατρόμητο (τα άλλα δυο ήταν πρόπερσι), ενώ η ομάδα του Κορακάκη ισοφάρισε τέσσερα λεπτά μετά με κοντινό πλασέ του Λε Ταλέκ. Αποβλήθηκε στο 81' ο Τουράμ με απευθείας κόκκινη για εκτός φάσης χτύπημα στον Λαζαρίδη έπειτα από έντονη λογομαχία τους.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός, τότε το ξεκίνημα του αγώνα στο Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας άφηνε τους καλύτερους οιωνούς για το θέαμα που θα παρακολουθούσαν οι θεατές. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να παίξουν από την αρχή καλό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, από το πρώτο λεπτό έδειξαν τις προθέσεις τους, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχαν επιτευχθεί δυο γκολ (ένα για κάθε ομάδα).

Προτού βέβαια αρχίσει ο "χορός" των τερμάτων, ήχησε το πρώτο... καμπανάκι. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Λημνιός νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Κουτζαβασίλη και αφού δεν έγινε το 0-1 για τους Περιστεριώτες, στο 5' ο Κόντος συνέχισε την πολύ καλή παράδοση που έχει κόντρα  στον Ατρόμητο, σκοράροντας για τρίτη φορά απέναντί του με δεξί πλασέ. Ονειρεμένη αρχή για τους Φαίακες, όμως ακόμα ήταν νωρίς...

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον Λε Ταλέκ να εκμεταλλεύεται την πάσα "πάρτο, βάλτο" του Κυβρακίδη και να ισοφαρίζει σε 1-1. Μάλιστα, στο 11' ο γκολκίπερ της Κέρκυρας χρειάστηκε να επιστρατεύσει και πάλι τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Τόνσο, με το παιχνίδι να ισορροπεί από 'κει και πέρα και τον ρυθμό να πέφτει όσο κυλούσαν τα λεπτά. Οι άμυνες έσφιξαν περισσότερο, οι χώροι περιορίστηκαν και οι φάσεις γίνονταν με το... σταγονόμετρο. Στο 37', ο Σπίνουλας έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε με το δεξί, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε σε διπλό χρόνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνέβησαν ελάχιστα πράγματα και τίποτα για να θυμόμαστε. Οι φάσεις ήταν πολύ λίγες μπροστά στις δυο εστίες και φαινόταν σα να ήταν ευχαριστημένες με τον βαθμό ή δεν μπορούσαν να παράξουν καλό ποδόσφαιρο. Εν αντιθέσει με ό,τι είδαμε στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη και δικαίως δεν είδαμε άλλο γκολ στο παιχνίδι.

Μάλιστα, το... highlight του β' μέρους ήταν η έντονη αψιμαχία που είχαν οι παίκτες των δυο ομάδων έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Τουράμ στον Πλατέλλα, με τον Λαζαρίδη να ζητάει τον λόγο από τον επιθετικό της Κέρκυρας, εκείνος να αντιδρά και να αποβάλλεται σωστά από τον Αρετόπουλο στο 81'. Ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, δεν απείλησε τον Κουτζαβασίλη και μοιραία δεν άλλαξε το παραμικρό

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (86' Ντουάλα), Ζαραδούκας (51'Γκόμες), Σπίνουλας, Κοντός, Νίκιτς (46' Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου, Τουράμ.

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κατράνης (83' Μπίτολο), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάγκα, Κεϊτά (71' Κυριακίδης), Μπρίτο (59' Πλατέλλας), Τόνσο, Λημνιός, Λε Ταλέκ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News