default-image

Που πήγαν τα 17 εκ. ευρώ για το ελαιόλαδο;

Κρήτη
Που πήγαν τα 17 εκ. ευρώ για το ελαιόλαδο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρ και μανία αυτοδιοίκηση και αγρότες κατά του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Ερωτηματικά για το που διατέθηκαν 17 εκατομμύρια ευρώ για την προβολή ελαιολάδου στην Κρήτη. Το θέμα έφερε προ του Ευάγγελου Αποστόλου στη βουλή, ο Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Πάρτι αισχροκέρδειας καταγγέλλει ο ΣΕΔΗΚ, σε οικονομική απόγνωση οι αγρότες από την ισχνή φετινή παραγωγή, βλέπουν με οργή τα εκατομμύρια να εξανεμίζονται.

Έξαλλοι με την κατασπατάληση πόρων χωρίς αντίκρισμα είναι η αυτοδιοίκηση και οι αγρότες με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, για το που διατέθηκαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ που ανέφερε στην επίσκεψή του στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ότι διατέθηκαν για την προβολή του ελαιολάδου.

Οι ερωτήσεις Βασίλη Κεγκέρογλου προς Ευάγγελο Αποστόλου

1. Σε ποιους ελαιουργικούς φορείς της Κρήτης διατέθηκαν τα 17  

εκατομμύρια € που ανέφερε ο Πρωθυπουργός;

2. Ποιο ήταν το ύψος του ποσού που διατέθηκε στα προγράμματα όλης της χώρας;

3. Τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν σ' όλη τη χώρα  

πέτυχαν τους στόχους τους;

4. Υπήρξε αξιολόγηση και από ποιον;

5. Ποιοι συγκεκριμένοι δείκτες, ποιοτικοί και ποσοτικοί, βελτιώθηκαν  

με την εφαρμογή των προγραμμάτων σ' όλη τη χώρα και στην Κρήτη;

6. Ποια χρηματοδότηση προβλέπεται για το 2017 για τους ελαιουργικούς φορείς της χώρας;

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ, Γιώργος Μαρινάκης, καταγγέλλει πάρτι αισχροκέρδειας από ιδιωτικές εταιρείες που πραγματοποιούν ομιλίες σε μικρό κοινό, λυμαίνονται εκατομμύρια ευρώ εις βάρος του αγροτικού κόσμου που τα έχει ανάγκη, την ώρα που η αυτοδιοίκηση μπορεί πιο αποτελεσματικά να πραγματοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Αυτό που ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας, από την πλευρά του, είναι ότι με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει τους αγρότες και με την παραγωγή να έχει καταβαραθρωθεί κατά 70%, είναι επιεικώς απαράδεκτο να διατίθενται 17 εκατομμύρια ευρώ στον αέρα!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News