Ειδήσεις

146 κεράκια έσβησε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο (video)

Γεννηθείς το… 1870 είναι ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο οποίος την παραμονή της πρωτοχρονιάς γιόρτασε τα 146α του γενέθλια.

Ο 146χρονος Μπα Γκότο ζει σε ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Ιάβας στην Ινδονησία και πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα γενέθλιά του με τα εγγόνια του και την τελευταία γυναίκα του, τους μόνους εν ζωή συγγενείς του, αφού έχουν πεθάνει τα αδέλφια του, οι τέσσερις προηγούμενες σύζυγοί του, αλλά και τα παιδιά του.

Η ταυτότητά του λέει ότι γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870 και η αρμόδια κρατική υπηρεσία επιβεβαιώνει την ορθότητα των στοιχείων.

Στο πάρτι γενεθλίων έδωσαν το παρών όλοι οι γείτονες κι ο υπέργηρος κ. Γκότο κατάφερε να σβήσει με τη μία όλα τα κεράκια της τούρτας.

Τα εγγόνια του λένε ότι ο συνταξιούχος γεμίζει τις ώρες του ακούγοντας ραδιόφωνο, αφού η όραση του έχει εξασθενήσει τόσο ώστε να μη μπορεί να δει τηλεόραση.

Όταν τον είχαν ρωτήσει παλαιότερα ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, είχε πει: «η συνταγή είναι απλή: υπομονή.»

Ο Μπα Γκότο προετοιμάζεται για το ταξίδι στην άλλη ζωή απ' το 1992, όταν έβαλε να του φτιάξουν τον τάφο του, αλλά 24 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει.

Πηγή: youweekly.gr

Σχόλια