Ειδήσεις

400 περιστατικά ιώσεων σε μία ημέρα, σε νοσοκομείο της χώρας

Πάνω από 400 περιστατικά ιώσεων κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας σε μία μόλις ημέρα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επιδημία.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν τη Δευτέρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ήταν πάνω από 400, από τους οποίους οι 62 παρέμειναν για νοσηλεία.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επιβεβαίωσε πως πράγματι υπάρχει αυξημένη κίνηση ασθενών. «Είναι πολλά τα περιστατικά τις γρίπης που ξεπερνάνε τα 400 σε κάθε εφημερία, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά και αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος.

Από εκεί και πέρα, η γρίπη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διοικητή φαίνεται πως έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, με τον ίδιο να προβλέπει πως και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται πολλά.

 «Λόγω της γρίπης που έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε την μονάδα των λοιμωδών νοσημάτων ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες, αλλά και να φιλοξενούμε ασθενείς σε άλλες όμορες κλινικές» τόνισε.

Σημειώνεται πως οι ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας τις τελευταίες μέρες και εισάγονται για νοσηλεία είναι κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και από άλλα νοσήματα οπότε η νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων κρίνεται επιβεβλημένη.

«Θα συνεχιστεί η γρίπη και δεν θα ξεπεραστεί τόσο εύκολα, οπότε κυρίως οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να αυτοπροστατευτούν με όλες τις οδηγίες που συστήνουν οι ειδικοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος, ενώ κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που κατά καιρούς το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προτείνει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια