default-image

Ο Γκέραρντς, ο Αρχιδιαιτητής και... ο Τσίπρας!

Ποδόσφαιρο
Ο Γκέραρντς, ο Αρχιδιαιτητής και... ο Τσίπρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτή την μοναδική φωτογραφία που εμφανίζει τον Ευγένιο Γκέραρντς όταν αγωνιζόταν ως σέντερ φορ στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο, επέλεξε ο Μανόλης Παπαδάκης να ανακοινώσει την προβολή του ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει η Novasports στις 11 Ιανουαρίου μέσα από το «Novasports Stories», για τη ζωή και το έργο του Ευγένιου Γκέραρντς.

«Αυτή η φωτογραφία είναι από την εποχή που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στην Ολλανδία και για πρώτη φορά θα έχουν την δυνατότητα όσοι το παρακολουθήσουν να δουν μέσα από εικόνες και βίντεο το ποιος είναι ο άνθρωπος Ευγένιος Γκέραρντς», σχολιάζει ο γιος και διάδοχος του στα τμήματα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης, που του έχει δώσει και τη χαρά να αισθάνεται παππούς!

Τονίζει ακόμη για τον Γιάννη Φουρνάρο και Μανόλη Βογιατζάκη: «Αξίζουν πολλά μπράβο για την ανθρωπιά και την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο του"!

"Eίναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι' αυτόν τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Αξίζει τον σεβασμό και την αγάπη όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου!" του απάντησε ο εξαιριετικός κρητικός δημοσιογράφος του συνδρομητικού καναλιού!

"Το 1985 ήρθε στην Κρήτη από την Ολλανδία και έγινε ...Κρητικός! Ο Ευγένιος Γκέραρντ τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο λίγοι και έγινε μύθος!!! Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι' αυτόν στα κανάλια Novasports ήταν να βάλουμε όλη μας την θετική ενέργεια, την αγάπη και τον σεβασμό σε ένα αφιέρωμα - σταθμο στην 15ετή πορεία του Γκέραρντ στον ΟΦΗ! Με ...μαντινάδες, ...ρακές, ανέκδοτες στιγμές και φυσικά με τους πρωταγωνιστές να διηγούνται την ιστορία! Σε λίγες μέρες, στις 11 Ιανουαρίου, αποκλειστικά στο Novasports Stories!" (Μανόλης Βογιατζάκης)

"Μέγας είσαι Γκέραρντς και θαυμαστή η ιστορία και το έργο σου!" (Στ. Μ.)

Επίκεντρο… ο Τσίπρας!

 «Ήττα ολκής» χαρακτήρισαν τα μέσα της Θεσσαλονίκης την ήττα του Άρη στην Καλλιθέα. «Μας έλλειπαν τα καλά τελειώματα», την αιτιολόγησε ο Νίκος Αναστόπουλος», μέσα από την γενική παραδοχή του «άστοχοι μπροστά, τραγικοί πίσω».

Ο Φουκάκης έκανε μια ακόμη εξαιρετικά καλή διαιτησία χθες στο παιγνίδι Καλλιθέα-Άρης, χωρίς να επηρεάζεται από το βάρος της φανέλας των φιλοξενούμενων. Καλός ορισμός από τον Κουκουλάκη! Σε άλλες περιπτώσεις δεν θα ήξερες ποια θα ήταν η διαιτητική δράση στο παιγνίδι. Έτσι δεν είναι; Η παρουσία του «ασφάλισε» την ορθή ροή του αγώνα, από την πλευρά της διαιτησίας.

Περιμένοντας τώρα αλά Ζαχαριάδης, τον ορισμό του Γιώργου Φουκάκη στη Σούπερ Λίγκα. Το θέμα με την ΕΠΣΗ δεν έχει να κάνει στα κριτήρια. Ούτε η αλλαγή του νέου αρχιδιαιτητή της! Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο πάντως ότι ο Μιχάλης Κουκουλάκης επικαλέσθηκε την ανυπαρξία αρχιδιαιτητή στην ΕΠΣΗ, όταν έφτασε το γνωστό γράμμα!

Στους σχολιασμούς γίνεται πολύ λόγος για τον Τσίπρα, τον «αλενατόρε» και το «κάζο» του Άρη στο «ελ Πάσο». Το καλύτερο; Από φίλο του ΟΦΗ: «Επιτέλους έκανε κάτι καλό και για μας ο Τσίπρας»!

Ορισμένα από τα στατιστικά που αφορούν τον Άρη μετά τη χθεσινή ήττα του στην Καλλιθέα, όπως τα εμφανίζει το soccerbase.gr  του Δημήτρη Τσακίρη, έχουν πολύ ενδιαφέρον!

-Για τον σκόρερ στο Καλλιθέα - Άρης 2-0: Ο σέντερ φορ Ανδρέας Τσίπρας δεν είχε πετύχει γκολ για 2074 λεπτά με τη φανέλα της Καλλιθέας, έβαλε στον Άρη δύο σε 11 λεπτά! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Αν και σέντερ φορ, ο Ανδρέας Τσίπρας κατάφερε να σκοράρει στο 45ο παιχνίδι του με τη φανέλα της Καλλιθέας!

-Ο Άρης έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια στην Καλλιθέα, έχοντας δεχτεί 12 γκολ (4,3,3 και 2) σε αυτά!

-Ο Άρης έμεινε αήττητος όλο το 2016.

Από τις 16.12.2015, όταν έχασε στη Δράμα, ηττήθηκε από την Καλλιθέα σήμερα, μετά από 27 παιχνίδια!

-Η Καλλιθέα έχει δύο μόνο παίκτες με εμπειρία Σούπερ Λιγκ και 39 συμμετοχές. Ο Άρης έχει και τους 11 με 837 συμμετοχές αθροιστικά!

-Ο Νίκος Αναστόπουλος συμπλήρωσε σήμερα 500 παιχνίδια στην προπονητική του καριέρα! (176 Α Εθνική, 244 Β' Εθνική, 31 Γ' Εθνική, 49 Κύπελλο)

-Μετά από 14 χρόνια, 4 μήνες και δύο μέρες (01.09.2002, Καλλιθέα - Ακράτητος), ο Νίκος Κουρμπανάς κάθησε στον πάγκο της Καλλιθέας."

Ο Άρης έδειξε στην Καλλιθέα, ότι κάθε ομάδα που έχει στόχο την άνοδο πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες ακόμη και από τα «φαβορί». Η ήττα του στη «Ελ Πάσο» από την Καλλιθέα, δίνει πάσα εκμετάλλευσης στον ΟΦΗ, που με νίκη σήμερα στον Εύοσμο, θα ισοβαθμεί με τον μεγάλο αντίπαλο και ανταγωνιστή του στο πρωτάθλημα.

Ο Αρχιδαιτητής!

Τον ρόλο του αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΗ, ανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Τζώρτζογλου, παύοντας το επιχείρημα του Μιχάλη Κουκουλάκη, ότι δεν έβρισκε "θεσμικό" συνομιλητή, αφού ο Ναπολέων Παπαδάκης, είχε τη θέση χωρίς να την ασκεί.

Φυσικά είχε δίκιο. Αρχιδιαιτητής ήταν ο Ναπολέων Παπαδάκης, που ένεκα σοβαρών υποθέσεων του, ήταν ωσεί παρόν και εκτελεστικός αρχιδιαιτητής ήταν και ο Γιώργος Ιωαννίδης. Στο τυπικό μέρος όμως η "απάντηση" κάλυπτε τον Κουκουλάκη στα όργανα της ΠΔΕ/ΕΠΟ.

Τώρα μετά τη χθεσινή εξέλιξη θα έχει τον Τζώρτζογλου, χωρίς τυπικό επιχείρημα.

Δυστυχώς δεν κάνει καλό όλο αυτό στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, ανεξαρτήτως αιτιών. Κάνει καλό πάντως να ξεκαθαρίζονται πράγματα που είναι εκκρεμή και έχουν σχέση με το συμφέρον των σωματείων.

Στο ΔΣ που έγινε συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαιτησία και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ ορίσθηκε ομόφωνα νέος Αρχιδιαιτητής της Επιτροπής Διαιτησίας.  Ουσιαστικά πάντως ο Γιώργος Ιωαννίδης θα συνεχίσει να έχει την ουσιαστική άσκηση του ρόλου. Ιδού η νέα κατάρτιση: Αρχιδιαιτητής: Νίκος Τζώρτζογλου. Αναπλ. Αρχιδιαιτητής: Χάρης Βαβουρανάκης. Αντιπρόεδρος: Γιώργος Ιωαννίδης, Μέλος: Νίκος Συριγωνάκης. Αναπλ. Μέλος: Μάριος Κολοβός!

Ο χορός καλά κρατεί, αφού δεν δίνεται "θεσμική" λύση στη διαφορά της ΕΠΣΗ με τον Μιχάλη Κουκουλάκη.

Η μια πλευρά χρειάζεται να σταματήσει τις δικαιολογίες και να δώσει λύση με ουσία και η άλλη ας σταματήσει την πολεμική των "κινήσεων" και ας αναζητήσει την δικαίωση μέσα από τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας, εφόσον τα εμπιστεύεται(;). Είναι κρίμα να υπάρχει αυτό το θέαμα-ακρόαμα, στην ελληνική επικράτεια από την σκηνή του Ηρακλείου, για κάποια ευρώ...

Σε λίγο θα ξεκινήσουν ταινίες όπως στον καλό παλιό καιρό του ελληνικού κινηματογράφου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News