default-image

Πέρασε από το Καυταντζόγλειο η Ξάνθη

Ποδόσφαιρο
Πέρασε από το Καυταντζόγλειο η Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ουραγός της Super League, Ηρακλής, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την 2η στη βαθμολογία Ξάνθη, στο Καυτανζόγλειο, για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική. Οι Θρακιώτες με τέρμα του Τυνήσιου επιθετικού Χαμζά Γιουνές, επικράτησαν 1-0 και έφτασαν στην πέμπτη διαδοχική τους νίκη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται μόνη στη 2η θέση του πρωταθλήματος, με παιχνίδι περισσότερο, ενώ αντίθετα οι Θεσσαλονικείς υπέστησαν την 7η εφετινή τους ήττα και είναι στην τελευταία θέση.

Ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε τον Χουάντερσον στα γκολπόστ, τον Ρούσσο δεξί μπακ, τον Κούρο αριστερά και τους Ζιαμπάρη - Μπαρτολίνι στο κέντρο των μετόπισθεν. Στάμου και Ιντζόγλου αμυντικοί μέσοι, Μοντέιρο, Λεοζίνιο και Πασάς ήταν στη μεσοεπιθετική γραμμή και ο Περόνε ήταν στη γραμμή κρούσης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Ζίβκοβιτς στη θέση του τερματοφύλακα. Δεξιά στην άμυνα ο Μπαξεβανίδης, αριστερά ο Γουάλας, με Φλίσκα και Καρασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Καμαρά και Ντε Λούκας οι ανασταλτικοί μέσοι, η μεσοεπιθετική γραμμή απαρτιζόταν από Τριάδη, Βασιλακάκη και Λουσέρο, με τον Γιουνές στην επίθεση.

Καμία ουσία στο πρώτο 20λεπτο, πλην ένα σουτ του Περόνε στο 17' που δεν ανησύχησε τον Σέρβο γκολκίπερ της Ξάνθης. Από το 20' και μετά χάθηκαν πολύ καλές ευκαιρίες. Εκείνο το λεπτό ο Χουάντερσον "γκρέμισε" τον Βασιλακάκη και ορθώς καταλόγισε πέναλτι ο Κύζας. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεσε αλλά ο Βραζιλιάνος κράτησε το μηδέν.

Ακολούθησε ανοιχτό ματς, εκατέρωθεν ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες ναι μεν πρόσεχαν τα μετόπισθεν, αλλά καμία δεν κλείστηκε στα καρέ της. Ο Λεοζίνιο απείλησε στο 23' και στο 29', δύο στιγμές κατά τις οποίες κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα ο Γηραιός. Το ίδιο και στο 43', όταν η σέντρα - σουτ του Ιντζόγλου υποχρέωσε σε εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πετάχτηκε και αφού προσέκρουσε στο δοκάρι, έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, σπαταλώντας νέα σημαντική ευκαιρία. Ο Μπαρτολίνι εκτέλεσε φάουλ, ο Περόνε σηκώθηκε, έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Οι ακρίτες οργανωμένοι στην άμυνά τους και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικοί. Στο 58' ο Τριάδης έσπασε τη μπάλα με το σώμα στον Γιουνές και ο Τυνήσιος φορ με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον και έκανε το 1-0 για την ομάδα της Θράκης. Στο 61' και στο 62' Περόνε και Λεοζίνιο, αντίστοιχα, απέτυχαν να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι.

Ο Παντελίδης πέρασε στο ματς τον Λουκίνα, έβγαλε τον Πασά και έπαιξε με δύο επιθετικός, τον νεοεισελθόντα και τον Περόνε. Όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του, ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο Ηρακλής ρίσκαρε, έβγαζε παίκτες μπροστά, η Ξάνθη φρόντιζε για τη διαφύλαξη του μηδέν, ώστε να φύγει με ένα ακόμη τρίποντο από την εφετινή Super League. Τα δεδομένα για τον Ηρακλή έγιναν σκούρα με την αποβολή του Περόνε στο 85', ο οποίος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η Ξάνθη πανηγύρισε το 7ο εφετινό τρίποντο.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Στάμου, Ιντζόγλου (88' Κυνηγόπουλος), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Πασάς (70' Λουκίνας), Περόνε

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Καμαρά (84' Χατζητερζόγλου), Ντε Λούκας (73' λ. τρ. Σολτάνι), Τριάδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Γιουνές (88' Ράνος).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News