Ειδήσεις

Έγκυος μητέρα πήγε στο ακτινολογικό αλλά... "έφαγε πόρτα"

Καταγγελία για περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια έγκυο μητέρα που βρέθηκε στο ακτινολογικό νοσοκομείου του Ηρακλείου μαζί με το παιδάκι της

Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας είναι γνωστό ότι είναι δραματική, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στις περισσότερες περιπτώσεις και παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, να επιλέγει να βάζει πάνω από όλα το καθήκον, ξεπερνώντας εαυτό για το καλό πάντα των ασθενών.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Για του λόγου το αληθές διαβάστε καταγγελία αναγνώστη Α.Σ, στο neakriti.gr για ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε μεταξύ εργαζομένης σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου και μίας εγκύου μητέρας, με την συμπεριφορά της πρώτης να προκαλεί τουλάχιστον απογοήτευση.

«Βράδυ Πρωτοχρονιάς στο ακτινολογικό τμήμα.

Έγκυος μαμά βρίσκεται εκεί για να υποβληθεί σε ακτινογραφία το 2 ετών, ίσως και πιο μικρό σε ηλικία, παιδί της που ήταν άρρωστο.

Η πόρτα ανοίγει, ξεπροβάλλει μία νοσοκόμα που ακούει τη μαμά να της απευθύνει έκκληση αν μπορεί να τη βοηθήσει και να πάρει το κοριτσάκι της μέσα στο θάλαμο, καθώς η ίδια στην κατάσταση που βρίσκεται δεν της επιτρέπεται να μπει στο συγκεκριμένο χώρο.

Και ενώ το πιο λογικό που θα περίμενε να ακούσει η μαμά θα ήταν σαφέστατα μια θετική απάντηση, τελικά μένει με το στόμα ανοιχτό ,όπως και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν έξω από τον θάλαμο ασθενείς και συνοδοί αυτών.

Και αυτό διότι η έγκυος εισπράττει ένα μεγάλο όχι από τη νοσοκόμα, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι αυτή η δουλειά της και αν το κάνει αυτό , τότε θα έπρεπε να κάνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο τρόπος της μάλιστα ήταν τουλάχιστον αγενής και η ίδια αναιδέστατη. Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε οργή από όλους όσοι ήμασταν μπροστά που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε την άρνηση που έλαβε η έγκυος. Αμέσως όμως υπήρξαν άτομα που προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν τη μαμά...

Τελικά το κοριτσάκι με τη βοήθεια μίας άλλης γυναίκας που έτυχε να ήταν εκεί, το συνόδευσε στο ακτινολογικό. Η μαμά, αν και στρεσαρίστηκε, φάνηκε να ανακουφίστηκε, μιας και η κατάσταση της δεν της επιτρέπει τόσο δυνατές… συγκινήσεις,  σίγουρα όμως δεν πρόκειται να ξεχάσει όλα όσα άκουσε και έζησε από εργαζόμενη σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πρωταγωνίστρια την ίδια και το παιδάκι της.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Β.Μ

Σχόλια