Ειδήσεις

Στην Πράγα με άρωμα Κρήτης γυρίστηκε ελληνικό videoclip -vid

Γιάννης Μόρας & Μπάντα – Αλκοόλ της μουσικής: Στο videoclip γίνεται αναφορά στον Ν.Καζαντζάκη ενώ συντελεστές του έχουν καταγωγή Κρήτη.

Το μουσικό γκρουπ Γιάννης Μόρας & Μπάντα είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από το Μπρνο που αποτελείται από τρία αδέρφια - τον Γιάννη, τον Αλέξη και τον Μάρκο Μόρα, που είναι απόγονοι προσφύγων του εμφύλιου πολέμου και γεννήθηκαν και ζουν μόνιμα στη Τσεχία, και δύο κοπέλες τσέχικης καταγωγής - την Ίβα και τη Σουζάνα.

Ενώ η Μπάντα πρωτοάρχισε με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών των σύγχρονων Ελλήνων τραγουδοποιών, μετά από ένα χρόνο λειτουργίας άρχισε σιγά σιγά να εμπλουτίζει το ρεπερτόριό της και με δικά της κομμάτια.

Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν ένα απ΄ τα πρώτα και η επιλογή του για το videoclip ήταν προφανής εφόσον την άνοιξη θα βγει ο πρώτος δίσκος της Μπάντας ο οποίος θα φέρει τον ίδιο τίτλο.

Τα γυρίσματα έγιναν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τσεχίας, την Πράγα και το Μπρνο όπου και ζουν όλοι οι συντελεστές της δουλειάς.  Στο βίντεο κλιπ γίνεται αναφορά και στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη ¨Ασκητική ¨

Ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος του videoclip Θέμης Μαρκάκης ο οποίος εχει καταγωγή από Κρήτη γνωρίζοντας τα παιδιά απ΄ την Μπάντα και ακούγοντας το τραγούδι πρότεινε ένα σενάριο το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό αφού ήταν φανερό ότι τα αισθητικά κριτήρια ολονών εντελώς συμπίπτουν.

Τη διόρθωση των χρωμάτων ανέλαβε ο Γιώργος Σταματάκης από το Πλάτανο Μεσσαράς.

Απολαύστε το συγκεκριμένο videoclip

Σχόλια