default-image

Όμηροι του χιονιού δέκα κτηνοτρόφοι στα Ανώγεια

Κρήτη
Όμηροι του χιονιού δέκα κτηνοτρόφοι στα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να ανοίξουν τους δρόμους προς τα ποιμνιοστάσια του ορεινού Ψηλορείτη και προς το οροπέδιο της Νίδας με στόχο την - κατά δύναμη - ομαλή κίνηση των κτηνοτρόφων, επιχειρούν τα συνεργεία του δήμου Ανωγείων, ενώ καταβάλλουν προσπάθειες να φτάσουν σε ποιμνιοστάσια, όπου διαβιούν δέκα κτηνοτρόφοι που έχουν αποκλειστεί.

Πάντως, με τους αποκλεισμένους λόγω του χιονιά κτηνοτρόφους υπάρχει συνεχής επικοινωνία από την πλευρά του δήμου και όλοι είναι καλά στην υγεία τους και επικοινωνούν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια και τα πρώτα ορεινά του Ψηλορείτη ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία και το ένα μέτρο, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στην εθνική οδό παραμένουν συνεχώς ανοιχτοί, χάρη στις παρεμβάσεις των ειδικών συνεργείων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος επισήμανε τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται τόσο από το δήμο όσο και από την Περιφέρεια ώστε να μην αποκλειστεί το χωριό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κατεβαίνει και άλλο κύμα χιονιά και ελπίζουμε στο γρήγορο εφοδιασμό μας με αλάτι. Ζητούμε να μην χαλαρώσει ο κρατικός μηχανισμός, ώστε να προλάβουμε τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν εκ νέου».

Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ.Σμπώκος , αναμένεται περαιτέρω αύξηση, καθώς η περιοχή αυτή την περίοδο θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος προορισμός με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανήμερα τα Φώτα.

Πάντως οι επισκέπτες δεν αντιμετώπισαν και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους μια και ο στόχος της δημοτικής αρχής σύμφωνα και με το δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, είναι ακόμα και πέντε μέτρα να φτάσει το χιόνι, οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, και με τη βοήθεια όλων των κατοίκων.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ανωγείων βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News