default-image

Δ. Ρεθύμνου: Φέρτε νόμο που μειώνει στο μισό τα πρόστιμα

Οικονομία
Δ. Ρεθύμνου: Φέρτε νόμο που μειώνει στο μισό τα πρόστιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις ανεξόφλητες οφειλές να πλησιάζουν τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ προς το δήμο Ρεθύμνου, ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει σε διαβούλευση και προς ψήφιση, σχετικό νομοσχέδιο, ποντάροντας στο ότι με την εφαρμογή του, θα δει ο δήμος στα ταμεία του, τις μισές τουλάχιστον από τις οφειλές οι οποίες και θα διοχετευθούν στο τεχνικό έργο του δήμου.

Η κρίση έχει γονατίσει και τους δημότες Ρεθύμνου, αν αναλογιστεί κάποιος ότι χρωστούν περίπου 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο δήμο. Το δημοτικό σύστημα έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα επανέλθει στην επιφάνεια νόμος που προέβλεπε ευεργετικές διατάξεις για τις οφειλές προς δήμους και που έμεινε στο στάδιο της διαβούλευσης εξαιτίας του πρόσφατου ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Εάν επανέλθει στην αρχική του μορφή το σχετικό νομοσχέδιο, τότε οι δημότες θα μπορούν να απαλλαγούν από φόρους και προσαυξήσεις και να πληρώσουν μόνο το αρχικό κεφάλαιο της οφειλής τους και μάλιστα σε 24 άτοκες δόσεις.

Σε ό,τι αφορά τα τροχονομικά πρόστιμα προς δήμους, απαλλάσσονται και αυτά από φόρους και προσαυξήσεις, με τη διαφορά ότι μειώνονται ταυτόχρονα στο μισό. Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση, ότι το νομοσχέδιο του περασμένου Σεπτέμβρη, θα επανέλθει αλώβητο προς διαβούλευση και ψήφιση από τη Βουλή, δίνοντας μια σημαντική ώθηση για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των δήμων.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News