default-image

Αφήστε την Κούνεβα ήσυχη

Περίεργα
Αφήστε την Κούνεβα ήσυχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσιεύματα με πηχυαίους τίτλους στο στυλ «Η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει καταθέσεις πάνω από 340.00 ευρώ» ή «Μεγάλο όγκο καταθέσεων που προκαλούν εντύπωση έχει η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε μερίδα του Τύπου.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες βουλευτών και ευρωβουλευτών. Ας θυμίσουμε λοιπόν σε όλους ποια είναι η Κωνσταντίνα Κούνεβα με τις «καταθέσεις που προκαλούν εντύπωση», δήθεν. Η Κούνεβα ήρθε στην Ελλάδα από την Βουλγαρία το 2001. Μετανάστευσε για να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στην καρδιά ο τότε 4χρονος γιος της.

Αργότερα αναζήτησε εργασία και εργάστηκε ως καθαρίστρια σε ιδιωτική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει με εργολαβία τον καθαρισμό των σταθμών του ΗΣΑΠ στην Αθήνα. Εκεί ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή η συνταγματικώς κατοχυρωμένη δράση έγινε αφορμή ώστε να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Τέτοιες μέρες, μέσα στις γιορτές του 2008, άγνωστοι επιτέθηκαν στην Κωνσταντίνα Κούνεβα ρίχνοντας της βιτριόλι στο πρόσωπο και αναγκάζοντας την να το πιει.

Ενώ νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένα κύμα υποστήριξης και συμπαράστασης υπέρ της ξέσπασε σε όλη την Ελλάδα. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκέντρωναν χρήματα για να μπορέσουν να την βοηθήσουν τόσο κατά την διάρκεια της νοσηλείας της όσο και αργότερα όταν αφενός θα έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφετέρου όμως δε θα μπορούσε να εργαστεί.

Μάλιστα ο γνωστός συγγραφέας Μισέλ Φάις ανέβασε έγραψε και ανέβασε θεατρική παράσταση στην Αθήνα με όλα τα έσοδα της παράστασης να πηγαίνουν στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Είναι το λιγότερο λυπηρό, άσχημο και απάνθρωπο να κατηγορούμε με αυτούς τους τίτλους μία γυναίκα που είναι τυφλή από το ένα της μάτι, που ελάχιστες εργασίες μπορεί να κάνει πλέον, που αναγκάστηκε να πιει βιτριόλι, που για καιρό η ζωή της κρεμόταν κυριολεκτικά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και το θέλημα του Θεού, ότι «έχει καταθέσεις χιλιάδων ευρώ».

Οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Η κριτική μας θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο προφανές: στη Δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε.

Ας ευχηθούμε αυτές τις Άγιες μέρες να διώξουμε μακριά κάθε αρνητικό συναίσθημα που βασανίζει πρώτα εμάς τους ίδιους και να ξαναβρούμε την αγάπη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τη γνήσια συμπαράσταση προς όποιον υποφέρει και έχει ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News