default-image

Ξανθός: Εξαγγέλει προσλήψεις στην υγεία από το Ρέθυμνο

Κρήτη
Ξανθός: Εξαγγέλει προσλήψεις στην υγεία από το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για να καταγράψει τα προβλήματα της μονάδας και να ενημερώσει για τη διαχείριση των προβλημάτων από πλευράς υπουργείου.

Σε πανελλαδικό επίπεδο προέχει η δρομολόγηση μόνιμων και προσωρινών προσλήψεων στην υγεία, ενώ σε τοπικό επίπεδο αυτό που επείγει είναι η αντικατάσταση των σωληνώσεων του νοσοκομείου Ρεθύμνου που συχνά - πυκνά «φιλοξενούν» το θανατηφόρο μικρόβιο της λεγεωνέλας.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, επιρρίπτοντας βολές κατά των δανειστών και ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμη και σε κάθε περίπτωση έχει την ευχέρεια να διαχειριστεί όπως επιθυμεί τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Μάλιστα, εξήγγειλε 2.000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία μέσα στο 2017 και 4.000 προσλήψεις με συμβάσεις ενός έτους μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι με ΚΥΑ πλέον θα τροποποιούνται οι οργανισμοί λειτουργίας των νοσοκομείων για να καλυφθούν κενά σε προσωπικό.

Θα δοθεί βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ενώ θα εξασφαλιστούν κονδύλια για τη συντήρηση παλαιών κτιρίων και στην περίπτωση του Ρεθύμνου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του νοσοκομείου που φέρει το μικρόβιο της λεγεωνέλας, αφού όμως σε πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε θερμικό σοκ και απομονώθηκε τμήμα των σωληνώσεων για να εκλείψει ο μεγάλος κίνδυνος.

Ως προς τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης από την κοινωνία είναι καθημερινή και δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της τελικής αξιολόγησης.

200.000 ευρώ στο γηροκομείο Ρεθύμνου

Με παρέμβαση Ανδρέα Ξανθού στο υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, έτσι ώστε μέσα στο νέο έτος να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες 200 χιλιάδες ευρώ για τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό της νέας πτέρυγας του δημόσιου γηροκομείου Ρεθύμνου στα Μισίρια.

Το έργο ξεκίνησε το 2006, ολοκληρώθηκε μετά από πολλές δυσκολίες, αφού η χρηματοδότησή του προήλθε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όμως τώρα πρέπει να παραδοθεί σε χρήση, καθώς υπάρχει εκτενής λίστα αναμονής.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News