default-image

Ακουμιανάκη: Καταδικάστηκαν 2 ακόμα γιατροί του νοσοκομείου

Κρήτη
Ακουμιανάκη: Καταδικάστηκαν 2 ακόμα γιατροί του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 5 χρόνια μετά το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, συνεχίζονται οι δίκες για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δύο επιπλέον γιατροί που υπηρετούσαν τότε ως ειδικευόμενοι γιατροί, το μοιραίο εκείνο βράδυ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο χρόνος για την οικογένεια της Στέλλας Ακουμιανάκη έχει παγώσει στο Πάσχα του 2011 που έχασαν την πρωτότοκη κόρη τους. Παρακολουθούν στενά, αλλά διακριτικά τις εξελίξεις και περιμένουν να λάμψει η δικαιοσύνη για το τι τελικά ακριβώς έφταιξε που έφυγε η Στέλλα από τη ζωή σε ηλικία 16 ετών.

Στο ΜΟΔ Χανίων το 2015, είχαν κριθεί ένοχοι, ο 23χρονος τότε Ρεθεμνιώτης που βρέθηκε με τη Στέλλα σε αυτοκίνητο δυτικά της Φορτέτζας, για βιασμό, αλλά και οι ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ ο ανήλικος τότε φίλος της Στέλλας, καταδικάστηκε από το δικαστήριο ανηλίκων Ρεθύμνου για βιασμό και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και εκτίει την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ακουμιανάκη, Ανδρέας Αργυρόπουλος, τονίζει ότι όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες είναι πρωτόδικες και η οικογένεια αναμένει τις αμετάκλητες αποφάσεις σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στον Άρειο πάγο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News