default-image

Ζητούν τις γερμανικές οφειλές του '40

Κρήτη
Ζητούν τις γερμανικές οφειλές του '40

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών αλλά και οι ιστορικές, ηθικές , πολιτικές και νομικές διαστάσεις του αγώνα διεκδίκησης τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Δικαιοσύνη και Αποζημίωση. Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε. Αυτό έκαναν σαφές για μια ακόμη φορά τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών οφειλών στη διάρκεια του 10ου συνεδρίου το οποίο διεξήχθη Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα, σε κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και αποφασιστικότητας.

Οι αξιώσεις μας είναι απαράγραπτες, δίκαιες νομικά και ιστορικά θεμελιωμένες τόνισαν, δηλώνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.

Περισσότερα από 300 μέλη και φίλοι του Εθνικού Συμβουλίου συμμετείχαν στο 10ο συνέδριο, με τον Μανώλη Γλέζο να θέτει το πλαίσιο και τις κύριες επιδιώξεις του Εθνικού Συμβουλίου γύρω από την αταλάντευτη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο συνέδριο γύρω από την αδιαλλαξία των γερμανικών κυβερνήσεων που αρνούνται προκλητικά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους απέναντι στην Ελλάδα. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη κινητοποίησης του Ελληνισμού, όπου γης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News