Ειδήσεις

Βάλλια Ειρηναίου: Το τραγούδι για τα παιδιά συγκλόνισε το fb

Το χριστουγεννιάτικο τραγούδι της τραγουδίστριας συγκίνησε τους Κρητικούς. Για όσα παιδιά γιορτές δεν σημαίνουν χαρά, ευτυχία και δώρα.

Οι Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που μιλούν συνήθως για την ευτυχία των παιδιών και την οικογενειακή θαλπωρή, δεν ταίριαζαν και πολύ με την εικόνα που αντίκριζε καθημερινά η Βάλλια Ειρηναίου. Όχι μόνο έβλεπε τα φοβισμένα πρόσωπα των προσφυγόπουλων στην τηλεόραση, αλλά αντίκριζε και δίπλα της τα "παιδιά των φαναριών" και εκείνα που αναγκάζονται να ζητιανεύουν.

Έτσι αυτή τη φορά η Κρητικιά τραγουδίστρια δεν ερμήνευσε γνωστά κομμάτια, αλλά έγραψε μουσική και στίχους ενός χριστουγεννιάτικου τραγουδιού αφιερωμένου μόνο σε αυτά τα παιδιά για τα οποία οι γιορτές δεν σημαίνουν χαρά, ευτυχισμένες στιγμές και δώρα. Δεν θα τα ζήσουν καν σε ένα ζεστό σπιτικό… Στα φωνητικά του συγκινητικού τραγουδιού ο Λευτέρης Ντελής και η Πόπη Ξενικάκη .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο στίχος του τραγουδιού κάποια παιδιά πορεύονται «με ένα τσιγάρο δανεικό και ένα σταυρό στον ώμο…».

Στιχοι-Μουσική: Βάλλια Ειρηναίου, 
Ενορχήστρωση-Προγραμματισμός: Γιάννης Ταμπακάκης,
Μίξη-Mastering: Θοδωρής Καρτσάκης,
Φωνητικά: Πόπη Ξενικάκη 

Για εκείνους που «θαλασσοπνίγονται» και ξεριζώνονται

Όπως δήλωσε η Βάλλια Ειρηναίου στο neakriti.gr «είναι ένα τραγούδι, κατάθεση ψυχής. Θέλω να το αφιερώσω σε όλους αυτούς που παλεύουν για όσα αυτά που θεωρούμε δεδομένα, για εκείνους που «θαλασσοπνίγονται» και ξεριζώνονται, που αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες για εναν πόλεμο που δεν επέλεξαν. Ας μην γυρνάμε την πλάτη και ας βοηθάμε κάθε συνάνθρωπό μας ό,τι χρώμα και ό,τι εθνικότητας κι αν είναι, σκεπτόμενοι ότι εμείς θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους. Και αφού τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης, ας το αποδείξουμε».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΚΡΗΤΙΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥΕΤΟ ΜΕ ΤΗ ΒΙΤΑΛΗ

Βίντεο 10.500 προβολών σε μια μέρα!

Η πρώτη ίσως ακροάτρια ήταν η μικρή της κόρη ανήμερα των γενεθλίων της 6χρονης. Εξάλλου είχε δει τα «παιδιά των φαναριών» και συχνά ρωτούσε να μάθει γιατί πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους.

Έπειτα το κοινό πολλαπλασιάστηκε ξαφνικά αφού το βίντεο ανέβηκε στο facebook και στη συνέχεια στο youtube. Όπως λέει η τραγουδίστρια « μόλις προβλήθηκε στο facebook στη σελίδα του κέντρο διασκέδασης όπου εργάζομαι προσέλκυσε 30.030 άτομα .Μέσα σε μιάμιση μέρα έκανε 10.500 προβολές. Μόνο σε ένα 24ωρο έγιναν 100 κοινοποιήσεις και στην πλατεία ελευθερίας στη διάρκεια των εκδηλώσεων ακούστηκε το συγκεκριμένο τραγούδι. Τα σχόλια που ακούσαμε ήταν όλα θετικά .Μου έγραψαν ότι είναι «το πιο αληθινό τραγούδι των Χριστουγέννων», «ένα τραγούδι για όσους αντέχουν την αλήθεια» και μου λένε ότι είναι πολύ συγκινητικό. Θέλω από την πλεύρα μου να ευχαριστήσω για τις ιδέες Γιάννη Ερμή».

Λίγοι στίχοι ,μια μελωδία και η σκέψη της είναι εξάλλου το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για αυτά τα παιδιά τις μέρες των γιορτών η 35χρονη τραγουδίστρια.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια