default-image

Χειμώνας στην Κρήτη με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια

Κρήτη
Χειμώνας στην Κρήτη με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές αλλά και θυελλώδεις βοριάδες, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη όπως καταγράφτηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης ενώ χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί σε ορεινές περιοχές και χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Το κρύο είναι τσουχτερό ενώ ο υδράργυρος κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλές τιμές, ακόμη και υπό το μηδέν με την θερμοκρασία να φθάνει στην ψηλότερη τιμή της τους 11 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός δείχνει το σκληρό του  και συνάμα λευκό του πρόσωπο στα ορεινά όπως το Οροπέδιο, τα  Ανώγεια όπου βέβαια ο υδράργυρος φλερτάρει με τους -5 και -4 βαθμούς κελσίου ενώ στα πεδινά και παραθαλάσσια ισχυροί άνεμοι έχουν θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τις αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού.

Επίσης ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην διάρκεια της ημέρας στο νησί, με σταδιακή εξασθένηση.

Από την πυροσβεστική δεν έχουν δεχτεί κλήσεις για να περιστατικά που να προκλήθηκαν εξαιτίας των άσχημων καιρικών φαινομένων.

Τα πλοία πάντως έδεσαν κανονικά στα λιμάνια της Κρήτης δίχως σοβαρά προβλήματα, με εξαίρεση ένα απο τα δύο επιβατηγά πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου που δυσκολεύτηκε στο να δέσει στον προβλήτα και χρειάστηκε να κάνει μανούβρες . Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ηρακλείου,  που εφιστά την προσοχή σε όσους βρεθούν εκεί κοντά, πνεούν ισχυροί βοριάδες στα πελάγη και συγκεκριμένα στο Δυτικό Κρητικό που κυμαίνονται από 7-8 μποφόρ και στο Ανατολικό Κρητικό στα 8, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Ενώ και στα αεροδρόμια δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και οι πτήσεις των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν κανονικά .

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News