default-image

Τελεσίγραφο Ευρωπαίων προς Τσίπρα να μην εκβιάσει με εκλογές

Τελεσίγραφο Ευρωπαίων προς Τσίπρα να μην εκβιάσει με εκλογές

«Μήνυμα» να μην παίξει το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών ως μέσο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, έχει απευθύνει η Ευρώπη στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου MNI.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι «ο Τσίπρας έχει λάβει φιλική προειδοποίηση να μην προκαλέσει προβλήματα στην ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017».

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ειδικά η Γερμανία, βλέπουν τον έλληνα πρωθυπουργό με έντονη καχυποψία, καθώς ανησυχούν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά το ενδεχόμενο ελληνικών εκλογών προκειμένου να απαιτήσει μία καλύτερη συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, όπως αναφέρει το kathimerini.gr.

Αυτή η νοοτροπία σημειώνει ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος πως «είναι αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ» προσθέτοντας πως «ο Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επόμενοι μήνες θα φέρουν έτσι και αλλιώς εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την ερχόμενη Παρασκευή το Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τις έως τώρα πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό να επιδιώξει μία πολιτική συμφωνία ώστε λυθούν τα προβλήματα στην διαπραγμάτευση.

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου ΔΝΤ και Θεσμοί διαφωνούν δημοσίως όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος και τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News