default-image

Ανατροπή στην υπόθεση παρενόχλησης - ελεύθερος ο Ιρανός

Κρήτη
Ανατροπή στην υπόθεση παρενόχλησης - ελεύθερος ο Ιρανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μία αντιφατική απόφαση ολοκληρώθηκε η δίκη του 46χρονου Ιρανού ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε πρωτοφανή κάθειρξη 19 ετών και 2 μηνών ουσιαστικά αποχώρησε ελεύθερος από το δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Και αυτό  γιατί με τις ψήφους των ενόρκων το δικαστήριο αποφάσισε η αίτηση που κατέθεσε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλει εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος  από τη χώρα.

Συνειδητοποιώντας την αντίφαση, οι γονείς των κοριτσιών εμφανίστηκαν οργισμένοι και απογοητευμένοι  ενώ σωφρονιστικοί υπάλληλοί και αστυνομικοί, φυγάδευαν τον 46χρονο ο οποίος νωρίτερα στο άκουσμα της βαράς καταδίκης είχε ξεσπάσει σε λυγμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΧΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΡΑΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ

Να σημειωθεί πάντως ότι η έφεση  έχει αναστέλλουσα δύναμη και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε 2ο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ  ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος κατηγορείτο ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά συνολικά οκτώ μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Αρχανών, σε διάστημα δύο ημερών.

Ο 46χρονος, ο οποίος βρισκόταν στις συγκεκριμένες σχολικές εγκαταστάσεις, καθώς εργαζόταν ως επιβλέπων μηχανικός σε έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη, φέρεται να θώπευε τα κορίτσια σε ευαίσθητα σημεία:

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος καλούσε ξεχωριστά κάθε μια από τις μαθήτριες που "έβαζε στο μάτι", στο χώρο της αποθήκης, με πρόσχημα να του παράσχουν βοήθεια στις εργασίες του.

Εκεί ο 46χρονος φέρεται να ανέβαζε τα κορίτσια σε θρανίο για να τον βοηθήσουν να κάνει μετρήσεις καθώς αυτός δήθεν δεν "έφτανε", και στη συνέχεια να τα παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ένα από τα κορίτσια βρήκε το θάρρος να καταγγείλει σε καθηγήτρια του σχολείου τα όσα φέρεται να έζησε στα χέρια του κατηγορούμενου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News