Ειδήσεις

Χάκαρε διασημότητες και πήρε το δρόμο για τη φυλακή

«Όταν βγω από τη φυλακή, θα ταρακουνήσω το Χόλιγουντ συθέμελα», έγραφε στην αλληλογραφία του ο υπό κράτηση νεαρός χάκερ που «μπήκε» στα e-mail δεκάδων σταρ του κινηματογράφου. Η απειλή ότι «θα δημοσιεύσω όσα έμαθα από τα mail τους» και θα γίνω πλούσιος όμως, διπλασίασε την ποινή του, καθώς έδειξε αμετανόητος και έτσι ο 24χρονος σήμερα Alonzo Knowles θα βγει από τη φυλακή ετών 29.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Knowles καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για χάκινγκ -μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση- στους διαδικτυακούς λογαριασμούς 130 δημοσιοτήτων, όπως αναφέρει το in.gr. Ο δικαστής έκρινε ότι η ποινή του Knowles έπρεπε να είναι αυστηρή -διπλασιάστηκε- αφού η αλληλογραφία του έδειξε ότι δεν μετάνιωσε για τις πράξεις και συνεχίζει να συνιστά απειλή για την κοινωνία.

Μάλιστα, επιχείρησε να πουλήσει τα προσωπικά μηνύματα των διασημοτήτων, σενάρια τηλεοπτικών σειρών και ταινιών πριν δημοσιευτούν, φωτογραφίες και βίντεο από την ιδιωτική τους ζωή. Μόνο που... ο ενδιαφερόμενος για την αγορά ύψους «εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων» ήταν ένας αστυνομικός σε μυστική αποστολή στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο 24χρονος, εμφανίστηκε στον αστυνομικό, ως Jeff Moxley και περιέγραψε δύο μεθόδους που χρησιμοποίησε για να αποσπάσει login name και password για τους λογαριασμούς e-mail των θυμάτων του.  Ήταν δύο μάλλον απλές μέθοδοι: στη μια, τους έστειλε μήνυμα με κακόβουλο επισυναπτόμενο, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο μηχάνημά τους, στην άλλη τους έστειλε ειδοποίηση ως η υπηρεσία e-mail ότι κάποιος τους χάκεψε και ζητούσε τους κωδικούς τους, ενώ διέγραφε ο ίδιος τις επίσημες ειδοποιήσεις της υπηρεσίες για τις αλλαγές που έγιναν στις ρυθμίσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια