default-image

Κραυγή αγωνίας από το Νοσοκομείου του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Κραυγή αγωνίας από το Νοσοκομείου του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ρεθύμνου, που καλούνται να εργαστούν υπέρ του δέοντος για να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης, όπως καταγγέλλουν.

Χιλιάδες παραμένουν τα χρωστούμενα ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ρεθύμνου, όπου παρά τις προσλήψεις που έγιναν πρόσφατα με επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998, το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού Ρεθύμνου δε λειτουργεί επαρκώς, δεδομένου ότι είναι στελεχωμένο σε ποσοστό 70%

Την ίδια ώρα οι εφημερίες και οι υπερωρίες, σύμφωνα με το προσωπικό δεν καταβάλλονται εμπρόθεσμα. Υπάρχει, ωστόσο, δέσμευση από τη διοίκηση ότι θα εξοφληθούν σύντομα τα χρωστούμενα, αφού έχουν πιστωθεί σχετικά κονδύλια και θα ενισχυθεί σύντομα το δυναμικό του μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Τα τελευταία τρία χρόνια η διαρροή προσωπικού από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε σχέση με τις νέες προσλήψεις, έχει επιφέρει ένα ισοζύγιο που τείνει προς τη μείωση του προσωπικού, παρά τις αυξημένες ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, τονίζει ότι έχει ζητήσει από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, να δώσει προτεραιότητα στην πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και θέσεις εργασίας για το ΚΕΦΙΑΠ.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρεθύμνου, δια στόματος της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων, Αφροδίτης Νικητάκη και του γραμματέα, Βασίλη Δασκαλάκη, ζητούν να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς, όπως τονίζουν, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο άνθρωποι που καθημερινά αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και είναι υπεύθυνοι για ανθρώπινες ζωές, να υπερβάλουν εαυτόν στην εργασία τους και να κάνουν υπερωρίες, χωρίς να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News