default-image

Αποκλεισμός του Δημοσίου από τη δίκη για το "Koriopolis"

Ποδόσφαιρο
Αποκλεισμός του Δημοσίου από τη δίκη για το "Koriopolis"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξέλιξη είχαμε σήμερα στο περιβόητο σκάνδαλο «Koriopolis», η δική του οποίου συνεχίστηκε στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων.

Η νέα εξέλιξη αφορά την απόρριψη της παράστασης πολιτικής αγωγής με την οποία το ελληνικό δημόσιο ζητούσε 30.3 εκατ. ευρώ από τους 84 κατηγορούμενους του «koriopolis».

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση η όποια βλάβη συνίσταται στην αξιοπιστία των δημοσίων υπηρεσιών. Αμέσως ζημιωθείσα είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ και όχι το ελληνικό δημόσιο (σ.σ. μέτοχος τότε ήταν το Δημόσιο, καθώς ο οργανισμός δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ακόμη). Δεν είναι παθών το ελληνικό δημόσιο. Δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής», τόνισε η εισαγγελέας έδρας, με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων φυσικά  να ικανοποιούνται από τη συγκεκριμένη αγόρευση.

Από την πλευρά της η Κασσιανή Μιχοπούλου, δικηγόρους του Αχιλλέα Μπέου σημείωσε: «Όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι η ζημιά είναι του ΟΠΑΠ. Δεν υπάρχει στοιχείο στην δικογραφία που να προκύπτει ζημιά δημοσίου».

Ωστόσο από την μεριά του οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν: «Η ζημιά δεν είναι μονό του ΟΠΑΠ αλλά και του ελληνικού δημοσίου. Δεν έχουν αποδοθεί έσοδα στον ΟΠΑΠ και δικαιούχος των εσόδων είναι το δημόσιο. Δεν μας αποδόθηκαν ούτε έσοδα, ούτε φόρος».

Εν συνεχεία, το Εφετείο κατόπιν διάσκεψης δύο ωρών, αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως και αποφάσισε την αποβολή του δημοσίου από την δίκη. Πλέον η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί από τις στις 9 Ιανουαρίου του 2017 με την κατάθεση των πρώτων από τους 65 μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή: www.sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News