Ειδήσεις

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων άνεργοι λόγω black out;

Ακόμη και αν δουλέψουν πρωί-βράδυ έως την Παρασκευή δεν θα τα καταφέρουν οι εργαζόμενοι για να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους ανέργους.

Ακόμη και αν δουλέψουν πρωί-βράδυ έως την ερχόμενη Παρασκευή δεν θα καταφέρουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος οι εργαζόμενοι του ΟΕΑΔ προκειμένου να καταβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή το δώρο των Χριστουγέννων στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και όλους τους ανέργους. Αυτό μετέφεραν σύμφωνα με το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού που έχουν φτάσει στα όριά τους με τα προβλήματα που ανακύπτουν .

Σύμφωνα με το γραμματέα του σωματείου Νίκο Κοκολάκη που μίλησε στο neakriti.gr «ας επέμβει ακόμη και ο εισαγγελέας για το θέμα γιατί δεν πάει άλλο. Όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θέλουν να "περάσουν" τους ανέργους στο σύστημα και δεν μπορούν . Όπως μας είπαν είναι αδύνατο να τα καταφέρουν έως τις 16 Δεκεμβρίου ακόμη και όλο το 24ωρο να δουλεύουν. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα όσοι ενδιαφερόμενοι απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ, ούτε μια κάρτα ανεργίας δεν μπόρεσαν να βγάλουν».

Τους χρωστούν το μισθό Σεπτεμβρίου

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς χιλιάδες είναι οι εποχικά εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού και επισιτισμού και ειδικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού τα χρήματα για να "μπαλώσουν τρύπες", να πληρώσουν εφορία , τέλη και να βιώσουν έστω και λιτά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχουν σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ.Κοκολάκη ακόμα ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο στους οποίους εργοδότες χρωστούν τους μισθούς του Σεπτεμβρίου,Οκτωβρίου αλλά και το επίδομα αδείας…

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Να επιβληθούν κυρώσεις

Η οργή πάντως ξεχειλίζει καθώς πρόσφατα έπεσε "ξύλο" στον ΟΑΕΔ Αλικαρνασσού ,καθημερινά είναι τα επεισόδια ενώ τώρα προστίθεται στο "μαύρο" σκηνικό και η αγωνία για το δώρο Χριστουγέννων με το χρόνο να  κυλά αντίστροφα. Όπως πάντως καταγγέλλει το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου «το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ κατέρρευσε για πολλοστή φορά(...)Υπεύθυνοι αποκλειστικά για αυτό είναι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ και όχι οι εργαζόμενοι.Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ενώ γνωρίζει το πρόβλημα με το σύστημα δεν κάνει τίποτα για να το λύσει και το αποτέλεσμα θα το δούμε την Παρασκευή 16 του μήνα όταν οι άνεργοι θα μείνουν απλήρωτοι .Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να λύσει αμέσως το πρόβλημα και την αρμόδια Υπουργό να επιβάλει τις κυρώσεις σε αυτούς που ευθύνονται για το τακτικό black out που φέτος είναι συχνό φαινόμενο στο σύστημα του ΟΑΕΔ».

Τι αναφέρει η ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΑΕΔ

Θέση στο θέμα υπήρξε και απο την Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΑΕΔ που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στις πληρωμές ανέργων δικαιούχων, καθώς και στην όποια ταλαιπωρία υφίστανται καθημερινά άνεργοι και εργοδότες που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό. Καλεί δε  τη Διοίκηση του Οργανισμού να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και να αναζητήσει άμεσα τις ενδεδειγμένες λύσεις. Η παράταση των συμβάσεων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα ΟΠΣ, δεν λύνει το πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ προχώρησε σήμερα 13/12/2016  σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ -ΚΠΑ2 Αθήνας  διαμαρτυρόμενη για τα συνεχιζόμενα προβλήματα των ΟΠΣ (πληροφοριακών συστημάτων).

Η συνεχιζόμενη εδώ και μήνες δυσλειτουργία των ακριβοπληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους στον Οργανισμό όσο και στους συναλλασσόμενους πολίτες.  Χαμένες εργατοώρες, εκνευρισμός, καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, απαξίωση του Οργανισμού, αναποτελεσματικότητα και επαναληπτικότητα.

Όπως και με προηγούμενες ανακοινώσεις και ΔΤ έχουμε επισημάνει η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητούμε λύσεις εδώ και τώρα.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στις πληρωμές ανέργων δικαιούχων, καθώς και στην όποια ταλαιπωρία υφίστανται καθημερινά άνεργοι και εργοδότες που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι στην εποχή της πληροφορικής, ακριβοπληρωμένα ΟΠΣ, αντί να λύνουν προβλήματα τα δημιουργούν.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και να αναζητήσει άμεσα τις ενδεδειγμένες λύσεις. Η παράταση των συμβάσεων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα ΟΠΣ, δεν λύνει το πρόβλημα.

Έχει αποδειχθεί ότι η σύμπραξη ιδιωτών με το δημόσιο μόνο προβλήματα δημιουργεί, όπως και στην περίπτωση της καθαριότητας των υπηρεσιών του Οργανισμού, όπου η ελαχιστοποίηση του κόστους δημιουργεί εργαζόμενους -σκλάβους και υπηρεσίες αδύνατον να καθαριστούν αξιοπρεπώς με τις διαθέσιμες ώρες, ειδικά σε υπερευαίσθητες υπηρεσίες όπως ΒΝΣ κ.ά.

Ζητούμε αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα που να υποστηρίζουν πραγματικά συναλλασσόμενους και εργαζόμενους.

Ζητούμε προσλήψεις για τη στελέχωση του Οργανισμού, σε τομείς πληροφορικής , καθαριότητας κλπ.

Ζητούμε καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και ανέργων  για τα προγράμματα του Οργανισμού και όχι ανακοινώσεις κατόπιν της έναρξης προγραμμάτων.

Ζητούμε να σταματήσει η Διοίκηση να ζητά στοιχεία σε ασφυκτικές προθεσμίες ειδικά κάτω από τέτοιες   συνθήκες (με τα ΟΠΣ να μη λειτουργούν!).

Ζητούμε τα αυτονόητα!!!

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων για την απαράδεκτη λειτουργία των ΟΠΣ και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που απευθύνονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ προκηρύσσουμε στάση εργασίας για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλούμε  όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και στην συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια