default-image

Η απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου και τα 963.360 ευρώ

Κρήτη
Η απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου και τα 963.360 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδόθηκε την Τρίτη η απόφαση του Εφετείου Χανίων, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος, καταδικάστηκε ο ειδικός ταμίας του δήμου Ρεθύμνου. Η απόφαση αφορά υπόθεση ταμειακού ελλείμματος του δήμου Ρεθύμνου κατά την περίοδο 2002 - 2003.

Συγκεκριμένα, αθώο έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, τον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη, για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του δήμου, ύψους 963.360,85 ευρώ και που αφορούσε την οικονομική διαχείριση των ετών 2002-2003.

Στην πρώτη δίκη που είχε γίνει για την πολύκροτη υπόθεση, ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ποινή 13 ετών για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση για συνολικό ποσό άνω των 150.000 ευρώ και ο πρώην ειδικός ταμίας του δήμου είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Ουσιαστικά το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα που ήταν αθωωτική για τον πρώην δήμαρχο, ενώ και για τον ειδικό ταμία πρότεινε να καταδικαστεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την απιστία και τρία χρόνια για την υπεξαίρεση, κατά συγχώνευση έξι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News