default-image

Χίος: Πυροβολισμοί μεταξύ κατοίκων και μεταναστών σε Hotspot

Κρήτη
Χίος: Πυροβολισμοί μεταξύ κατοίκων και μεταναστών σε Hotspot

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Hotspot της Χίου, για ακόμη μια φορά, με την  κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή το μεσημέρι κάτοικος του νησιού αντέδρασε ρίχνοντας βολές στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, λίγα μέτρα μακριά από την καταυλισμό στη Σούδα, προσπαθώντας να απομακρύνει πρόσφυγες που πιάστηκαν στα χέρια. Από τη συμπλοκή των Αφγανών και Αλγερινών για μια περιοχή και ποιος θα διαμένει σε αυτήν, τραυματίστηκαν επτά άτομα και έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν άμεσα το κατάστημα.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι όταν ομάδες προσφύγων θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου. Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους πρόσφυγες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης συγγενής του ιδιοκτήτη της ταβέρνας όπλισε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε βολές στον αέρα με σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των προσφύγων στο κατάστημα.

«Χτύπησαν τον γιο του ιδιοκτήτη με μία πέτρα και αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει κάποιες τυπικές εξετάσεις.  Ο πατέρας του, ο οποίος έριξε στον αέρα έχει συλληφθεί», λέει άνθρωπος που βρισκόταν μπροστά τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό και συμπληρώνει: «Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών. Επειδή έτρεχαν όλοι μαζί να έρθουν προς τα εδώ πάνω στον καβγά τους, για να τους "διώξει" πυροβόλησε στον αέρα επειδή είχε πολύ κόσμο το μαγαζί και επειδή είχε γίνει κάτι ανάλογο το περασμένο καλοκαίρι όπου κατάφεραν να εισχωρήσουν. Χωρίς αφορμή και λόγο πιάνονται συνέχεια στα χέρια».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News