default-image

Έσπευσαν στις κάλπες τα μέλη του ΟΕΕΤΑΚ

Κρήτη
Έσπευσαν στις κάλπες τα μέλη του ΟΕΕΤΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομαλά, χωρίς ανατροπή σε ότι αφορά στον νικητή και με σημείο αναφοράς την πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κάλπη, κύλησαν οι  σημερινές εκλογές στο Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου που για μια ακόμα φορά συνοδεύτηκαν από την επικράτηση της ''Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων -Νέοι Οικονομολόγοι''.

Οι κάλπες που στήθηκαν στα κατά τόπους περιφερειακά παραρτήματα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος άνοιξαν στις 8 σήμερα το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα.

Σε επίπεδο Ανατολικής Κρήτης η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, με ιδιαίτερη μάλιστα ικανοποίηση για την μεγάλη συμμετοχή. 1030 οικονομολόγοι-μέλη του ΟΕΕ-ΤΑΚ είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, το 2013. Σήμερα η συμμετοχή ήταν αυξημένη, καθώς οι ψηφίσαντες έφτασαν στους 1090.

Γεγονός που αν μη τι άλλο καταδεικνύει το πόσο κατανοητή από τους οικονομολόγους ήταν η σημασία και η κρισιμότητα των εκλογών για τον κλάδο.

Το αποτέλεσμα της κάλπης

Στην εκλογική μάχη στο Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου αναμετρήθηκαν 6 συνολικά συνδυασμοί:

- Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας - Νέοι Οικονομολόγοι .

- Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων & Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ - Σ) . -Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (Δ.Π.Κ. - Ο).  -Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων.

- Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων - Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις.

- Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ)

Από τους 6 συνδυασμούς, στην τοπική αντιπροσωπεία εκλέχτηκαν οι 4. Πρώτη δύναμη, αναδείχτηκε ξανά, όπως συμβαίνει εδώ και πάνω από μια 20ετία στο ΟΕΕ-ΤΑΚ η παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας - Νέοι Οικονομολόγοι.

Η παράταξη του απερχόμενου προέδρου Σταύρου Καρτέρη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και τα προσωρινά αποτελέσματα, καθώς η καταμέτρηση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα συγκέντρωσε 385 ψήφους σε σύνολο 1090, κατακτώντας 2 έδρες.

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων & Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ - Σ). Η παράταξη, την οποία στήριξε η ΝΔ, παίρνει  2 έδρες.

Δυο επίσης εδρες παίρνει η 3η σε ψήφους παράταξη, η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ). Την 7η έδρα παίρνει η Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων.

Πρωτιά της ΔΙΚΗΟ πανελλαδικά

«Αντίθετα με ότι συνέβη στην ανατολική Κρήτη, πανελλαδικά πρώτη δύναμη αναδείχτηκε και πάλι η παράταξη της ΔΙΚΗΟ, που είχε τη στήριξη της ΝΔ.

Την ικανοποίηση του για το πανελλαδικό αποτέλεσμα της κάλπης εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στον Πρόεδρο κ. Κώστα Κόλλια και όλα τα στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων για την νίκη της στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Χιλιάδες επιστήμονες Οικονομολόγοι, βρέθηκαν σήμερα στις κάλπες εκλέγοντας νέα διοίκηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Χιλιάδες είναι αυτοί που επέφεραν στη πρώτη θέση την ΔΗΚΙΟ!

Η αποψινή νίκη, αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων θέσεων, των θέσεων και των αξιών της ΝΔ και του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη!».

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News