Ειδήσεις

Ρωσικό "δάκτυλο" βλέπει η CIA πίσω από τις εκλογές στις ΗΠΑ

Η CIA εκτιμά ότι η Μόσχα παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο και όχι απλώς να υπομονεύσει την εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα, αναφέρει η Washington Post.

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα τονίζει πως οι υπηρεσίες έχουν εντοπίσει άτομα που έχουν συνδέσμους με την ρωσική κυβέρνηση και τα οποία χορήγησαν στα WikiLeaks χιλιάδες email που αποκτήθηκαν παράνομα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και από άλλους λογαριασμούς, όπως της Χίλαρι Κλίντον.

Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στο χώρο των μυστικών υπηρεσιών που αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης της Μόσχας να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Τραμπ και να μειώσει τις πιθανότητες εκλογής της Κλίντον.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο κύκλος του νέου προέδρου σημείωσε: «Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής. Οι εκλογές τελείωσαν εδώ και καιρό με μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του εκλεκτορικού σώματος.»

Εν τω μεταξύ, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να ερευνήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών και να του παραδωσουν τη σχετική αναφορά προτού αποχωρήσει από την προεδρία, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο έλεγχος και το χρονοδιάγραμμα είναι ένα σημάδι ότι ο Ομπάμα επιθυμεί το θέμα να έχει λυθεί προτού παραδώσει τον Λευκό Οίκο στον Τραμπ.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια